OUTDOOR 2008
-
greenflash
Re: OUTDOOR 2008
rast v veliki meri odvisna od Wataže, to je hotu carlos povedat, ne vem zakaj tebe zanima hitrost sonca....(hitrost sonca =~250km/s )
dejanska wataža sonca pa se meri v triljonih
dejanska wataža sonca pa se meri v triljonih
-
greenflash
vem kaj je mislil...
Torej ima sonce top speed glede na vse žarnice?
Torej ima sonce top speed glede na vse žarnice?
We Live For Bitches Weed and Money
Je tudi zelo važno koliko daleč je od žarnice rastlina sploh pod cool white. Če je več kot 5 cm je že zelo slab efekt.
Hitreje bodo rastle če približaš žarnico, smo pazi da ne skuriš na 5 cm bo ok. Ene varčne so tudi Warm White ki pa niso Cool.....ker pod Warm sicer raste, samo čisto počasi.
Hitreje bodo rastle če približaš žarnico, smo pazi da ne skuriš na 5 cm bo ok. Ene varčne so tudi Warm White ki pa niso Cool.....ker pod Warm sicer raste, samo čisto počasi.
Spoznavanje narave in družbe (SND)
-
cookie
Quote:
Glede sonca pa moči sem jaz drugačnega mnenja, ker mi pod cool white 2x bol raste kot na oknu (cel dan sonce), da o HPS-u sploh ne izgubljam besed.
Men je tut na oknu slabše rastla, kakor pod lučjo, pa še bolj se je raztegnila... sam pa mislim, da če bi mel zunaj take pogoje, kot jih imaš v boxu oz. da imaš samo temperaturo podobno boxu in cel dan sonce, bi bila pomoje razlika več kot očitna...
cooks
Glede sonca pa moči sem jaz drugačnega mnenja, ker mi pod cool white 2x bol raste kot na oknu (cel dan sonce), da o HPS-u sploh ne izgubljam besed.
Men je tut na oknu slabše rastla, kakor pod lučjo, pa še bolj se je raztegnila... sam pa mislim, da če bi mel zunaj take pogoje, kot jih imaš v boxu oz. da imaš samo temperaturo podobno boxu in cel dan sonce, bi bila pomoje razlika več kot očitna...
cooks
zaenkrat je sonce še dokaj šibko v primerjavi s tem kako bo čez en mesec, normalno, da raste počasneje, sploh če nimaš nič direktnega sonca + šipa odbije precej sončnih žarkov.
Ja raztegne se, pobezlja, ker ima premalo svetlobe.
Letos res ni vreme za na okno.
Lansko leto je šlo brez problemov, letos sem pa za test par semenk iz pohice na okno posadil in so zacvetele, pa so šle kasneje v zemljo kot lansko leto.
Letos res ni vreme za na okno.
Lansko leto je šlo brez problemov, letos sem pa za test par semenk iz pohice na okno posadil in so zacvetele, pa so šle kasneje v zemljo kot lansko leto.
Spoznavanje narave in družbe (SND)
Hvala za odgovore. za varčno žarnico ne vem katera je ker sem jo dobil pri luči. Imam pa še eno OSRAM L 18 W/20 (20W?) cool white neonko in jo bom jutri dodal. So mi danes vzklile 3 semena od 5-ih Himalaya Gold, tako da bodo vse vegetirale pod tema dvama lučkama. Potem vlaga ni pomembna? LP