Pohanje - meditacija, razmišljanje

Uporaba, zloraba, uživanje, posledice, hašišarska parafernalija...
Stari uporabnik #238

Re: Pohanje - meditacija, razmišljanje

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #238 »

Če si skadim sam baklo in ga pol začnem bluzit, je to bluzenje lahko tako močno, da padem v depresijo ali pa sam sebe tako prestrašim, da se poserjem
Stari uporabnik #750

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #750 »

Za meditacijo je potrebna koncentracija kere na ganji definitivno ni (sej ne da bi jz zdej skoz meditiru pa to vedu, ampak sm se pa par let nazaj s tem mal seznanu)...To kar pa vi navajate je pa tist 'halucinogeni' efekt ganje, nima veze z meditacijo...Kar se tice out of body experience-a, je pa za to potrebna ze kar huda droga (anestetik Ketamin je znan po tem da se to dogaja....), je pa res da je že u 70tih blo dokazan da je out of body experience sicer genijalna apak useeno zgolj iluzija... Ma te možgani so res zlata vredni
Stari uporabnik #742

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #742 »

quote:Originally posted by TrashCan:Mene je zmer zanimal, če kdo poha, pol pa meditira. Men se je to že ene parkrat nardil, da sm kr sam od sebe začel meditirat, pa sploh še nkol nism...Večkrat tud ful globok razmišljam, pa me zanima, če vi tud to doživlate, pa kuko to pr vas zgleda, pa kva razmišljate...lpTrashCan Veš kako mi temu rečemo? Zujka party-ker se ful neki zazujiš v prazno....to se (vsaj meni) dogaja. ------------------chase those crazy baldheads out of town
Stari uporabnik #238

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #238 »

quote:Originally posted by Liet:Za meditacijo je potrebna koncentracija kere na ganji definitivno ni (sej ne da bi jz zdej skoz meditiru pa to vedu, ampak sm se pa par let nazaj s tem mal seznanu)...To kar pa vi navajate je pa tist 'halucinogeni' efekt ganje, nima veze z meditacijo...Kar se tice out of body experience-a, je pa za to potrebna ze kar huda droga (anestetik Ketamin je znan po tem da se to dogaja....), je pa res da je že u 70tih blo dokazan da je out of body experience sicer genijalna apak useeno zgolj iluzija... Ma te možgani so res zlata vredniBi se še nekje najbolj strinjal
Stari uporabnik #2884

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2884 »

Meditacija torej. Z njo se ukvarjam, in lahko vam povem, da je v stanju "zapohanosti" dosti bolj verjetno, da boš doživel kakšno izkušnjo ali dve s tega področja, če ne drugega vsaj izkusil v alfa stanje možganskega valovanja (najbolj blaga oblika meditacije), kot pa če bi bil "trezen". Zakaj? Iz preprostega razloga, ker moraš biti za meditacijo dovolj telesno ter duševno sproščen, da ti ta sploh lahko "uspe". Če nisi zadet, seveda posegaš po klasičnih metodah, kot so globoko ter ritmično dihanje, krčenje ter raztezanje posameznih mišic... a ko si "zapohan", vse skupaj postane otročje lahko. Telo je sproščeno (čeprav na silo, kar ni ravno najbolje, a o tem lahko debatiramo kasneje), um razmišlja na drugi stopnji, tebi pa preostane le še to, da si izprazniš glavo misli ter odplavaš v prečudoviti svet meditacije.

Glede OOBE (out of body experience, izventelesna izkušnja): ne strinjam se z nekom, ki je rekel, da je to čudovita iluzija, a se še zmeraj dogaja samo v naših glavah. Ne, projekcija na astralni ravni dejansko je možna, po mojem mnenju v stanju zapohanosti še toliko bolj. Narobno je razmišljanje, da je tu potebna koncentracija - prav nasprotno, še najbolj je potrebno, da znaš izprazniti misli ter se fokusirati na eno samo stvar. Prav tako pa to niso neke muhe enodnevnice, o katerih bi bral v priljubljenem tabloidu ter čez dan, dva pozabil na to. Ko enkrat nekaj doživiš, v to pač verjameš.

Za konec naj povem, da se oproščam, da odpiram ta star topic, a tema se mi zdi zanimiva in svoje mnenje sem enostavno moral izraziti.
Stari uporabnik #2603

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2603 »

ko se ga zadenem sem čist kul, sam ne sme bit preveč, pol začnejo misli letet v tri pizde materine (po kaki skuni še posebej).

meditiral pa še nisem nikol, tak da.......
Stari uporabnik #2281

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2281 »

Quote:
da je v stanju "zapohanosti" dosti bolj verjetno, da boš doživel kakšno izkušnjo ali dve s tega področja, če ne drugega vsaj izkusil v alfa stanje možganskega valovanja (najbolj blaga oblika meditacije), kot pa če bi bil "trezen".

Ja, se strinjam. Kdor pogosto meditira, ve, da obstaja več nevidnih pragov duševne aktivnosti. S travo je lažje prekoračit prvi in morda drugi prag, kot je rekel Trayrd. Za ostale pragove ne jamčim, ampak verjetno ne.
Po mojih izkušnjah se je koristno naučit prvih korakov meditacije v zapohanosti, potem pa nadaljevat trezen. Nekaj časa sem mislil, da v zadetosti pridobljenega znanja ne bo mogoče uporabiti v treznem stanju, ampak to ne drži.
Je pa res, da je res, da je treba imet ful potrpljenja.
Stari uporabnik #342

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #342 »

pr ganji je tko, da te ful sprosti in hitr pades v tako sprosceno stanje. problem se pa pojavi, ko se moras skoncentrirati na nic in bit popolnoma pasiven, ker znajo misli hitro odplavat, ne da bi se sploh zavedal...
koncentracija ubistvu pomeni sposobnost se fokusirat na eno samo stvar...
tud sanj se manj spomnes, ce gres zadet spat.
Stari uporabnik #983

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #983 »

Edini nacin, da sploh se kaj naredim. (vsaj do konca)

Efekt marihuane na aktivni spomin "da pozabis/pozabljas" je nekako bistvo vsega. Nekaksen "trening" za mozgane, ko se da skoncentrirat na "ravnokar pozabljeno" z namenom "spomnt se" in pri konstantnem neuspehu doseganja tega cilja "obdelat" VSE spomine "okoli" zeljenega. Ravno tako je nemogoce razmisljat o biljardi vseh mogocih poznanih stvari, ki ponavadi nadvse motijo konstruktivno delo na "trenutni stvari"... pac, kar tisti trenutek pocnem ali pa bi zelel poceti. Vzamem si ga u izy... skenslam vse motece entitete... ahhhh... pa se koncno da tud Slovenacki kj napisat.

Effekt je nekak,... kot ce das RealTime Priority nekemu procesu (recmo v Windozama), ki zacne potem kurit 100% CPUja.

Pri "razmisljanju" zato vsak deduktivni, induktivni ali opisni korak traaaaja, da se pre-mislijo vse (ali skoraj vse) moznosti, variacije in permutacije in ustvari konsistentna (vec ali manj) geometricna oblika, nove besede in besedne zveze za opis le-te, etc...

Marihuana presalta delovanje mozganov iz pretezno-Analiticnega v pretezno-Intuitivno. Aktivira t.i. Circuit 5 (NeuroSomatic/Hedonic). V "Zavedanje" prileti ena gora cudnih "informacij", ki so na zacetku zaznane kot "samo sum"... in zna povzrocit t.i. -stanje (dead-stoned), kjer zgleda, kot da je glava blank-space. Well... it is not... sam "sumi" ful naglas, pa se ostalih misli ne "slisi" in/ali so cist ne-razumljive.

Zdej, ce ni "v igri" kake "zivljensko pomembne" naloge in/ali potrebe, je -stanje persistentno (as in... it doesn't go away). V nasprotnem primeru pa avto-magicno Anal-Liticna vezja (C1-C4) poskrbijo za selektivno "prepoznavanje" suma... in mogoce kakega novega "vzorca" v njem (recimo besede, stavki, obcutki, koncepti, postopki, dogajanja,...).

Fun-Unlimited.
Odgovori