Ask old farts a question
Re: Ask old farts a question
Ne razumem te ravno,... sedaj pa ne vem ali zaradi tega, ker sem počen,....
-
USBN
iz Wiki:
Quote:
Kolobarjenje (tudi kolobar) je metoda, pri kateri se vrtnine letno premikajo po gredah v določenem zaporedju. Prednost je v preprečevanju razmnoževanja različnih talnih škodljivcev, ki napadajo točno določene vrste zelenjave.Če isto rastlino gojimo leta in leta na istem mestu, se radi razmnožijo škodljivci in bolezni.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Kolobarjenje
Quote:
Kolobarjenje (tudi kolobar) je metoda, pri kateri se vrtnine letno premikajo po gredah v določenem zaporedju. Prednost je v preprečevanju razmnoževanja različnih talnih škodljivcev, ki napadajo točno določene vrste zelenjave.Če isto rastlino gojimo leta in leta na istem mestu, se radi razmnožijo škodljivci in bolezni.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Kolobarjenje
pa če zemlji dodaš vsako leto še malo kupljene?
-
USBN
Ja če bi rad sadil vedno na istem mestu, pač sadi na istem mestu...pa boš potem sam videl a drži kar pravi wiki al ne
je že kdo primerjal kdaj kakšni lonci so boljši za podtaknjence?okrogli ali kvadratni?je literski nonec dovolj velik za prvi mesec rasti?
Pomojem, da glede oblike ni važno razen če je klonček nek geometrijski navdušenec. Itak so indoor rastline vegetirane tam nekje okol 1 mesec tko da boš rabu mal večje.
Lp, Nag
Lp, Nag
ja ker lani sm mel probleme s koreninami...drugače bom po kakšnem mescu dal rastline ven in me zanima v kakih loncih kaj mate ostali ker nočem spet zaj... vseh rastlin
-
USBN
No ja, potem pa nujno imej okrogli lonec, če nočeš zajebat bilk, ker baje v štirikotnih je velika možnost da ti pocrkajo!
Pa da me ne boš resno jemal
Pa da me ne boš resno jemal
ja malo me skrbi ker lani sm mel v okroglih loncih in so se korenine razrastle na dnu ter začele gniti, mogoče sem imel premale lonce