OUTDOOR2012
Re: OUTDOOR2012
aja, se opravičujem
skratka... na placu je okrog 6-7 ur direktnega sonca
skratka... na placu je okrog 6-7 ur direktnega sonca
-
experience
Quote:
Quote:
sta že v cvetenju...
nima veze, to bo naredilo reveg brez problema.
Quote:
ene 10g bo že:)
presadi v večje lonce pa bo v jeseni 100g!
lepi dekli..
sem dal v 10l...bo dovolj?
Mi pa že cveti, sepravi bi moralo končati čez 2 meseca?
lp
Quote:
sta že v cvetenju...
nima veze, to bo naredilo reveg brez problema.
Quote:
ene 10g bo že:)
presadi v večje lonce pa bo v jeseni 100g!
lepi dekli..
sem dal v 10l...bo dovolj?
Mi pa že cveti, sepravi bi moralo končati čez 2 meseca?
lp
-
WithoutName
Kej veste kolk zlo pomagajo beli kamni pod rastlinami, pač k se svetloba odbija? lp.
-
Exstasy
Svetloba se ti bo odbijala dokler roža nebo vsega prerasla in sonce tut do kamnov nebo prišlo. To sploh ni slaba ideja, ker bo voda počasneje izhlapela iz zemlje. Priporočam ti da na vrhu luknje daš mah+kamne(prvo mah potem kamne) sploh v sušnih obdobjih pride še kako prav.Aja v cvetenju pa bolje da to vse odstraniš..
lp
lp
-
WithoutName
Hvala:D...bomo naštimal...zdej mam 7 Malih 3 dni starih churchov udzunej, zunej so tut vzklil, zdej so pod eno veliko plastično posodo obstran sta pa dve veliki lukni da zrak fajn čez vleče, zdej se mal bojim da bi telih 10 stopinj kej škodoval al če je v telih dneh vzklila zunej se jim nebo nč hudga poznal?.
no, malo za osvezitev, vse 3 neznane, gredo danes v naravo
aja pa pri taveliki so bili poskusi SC-ja
aja pa pri taveliki so bili poskusi SC-ja
-
Exstasy
Ok fantje in dekleta tkole je.. Lihkar sem popival z lokalnim bigass kmetom in sem povprašal za par uporabnih informacij, katere bi nam koristile. Glede koruze ki je namenjena za silažo je tako: Čas žetve je odvisen od količine dežja.. Če je obdobje sušno se koruza silira zelo zgodaj..rekel je da se zgodi da tudi 20 avgusta.To je najbolj zgodaj. Če je sezona normalna pa nekje v prvi polvici septembra.. Tko da se da v koruzi sadit zlo fajn, ne mislim zj cel faking nasad 20 rož, ampak recimo 5 max, seveda zgodnjih sort.. Še vedno je nek riziko da ti kravice pojedo pridelek..
Ko sem mu omenil MJ pa je rekel da naj jih kar kresnem not ene par brez skrbi. naaaaajs
Ko sem mu omenil MJ pa je rekel da naj jih kar kresnem not ene par brez skrbi. naaaaajs
Quote:
Kej veste kolk zlo pomagajo beli kamni pod rastlinami, pač k se svetloba odbija? lp.
Kamni so odlično "orodje" za vrtnarjenje! Ne le za to, kar si ti napisal, ampak so tudi nekakšne "baterije", ki shranjujejo toploto in jo vračajo nazaj v zemljo ponoči, ko je zrak hladnejši, podnevi pa ščitijo zemljo pred preveliko temperaturo in izsuševanjem. Preprečujejo tudi odnašanje rodovitne prsti. Domorodci na Božičnih otokih so imeli cele njive prekrite s kamni, ker je tam zelo malo vode. Avstrijski permakulturnik, Sepp Holzer, je rekel, da bi ljudje plačevali denar za kamne, če bi vedeli kako zelo so koristni in uporabni pri vrtnarjenju, tako pa jih mečejo proč iz svojih vrtov. Jaz imam pri vseh mojih "rožicah" kamne položene po vrhu zemlje.
Kamni so odlično "orodje" za vrtnarjenje! Ne le za to, kar si ti napisal, ampak so tudi nekakšne "baterije", ki shranjujejo toploto in jo vračajo nazaj v zemljo ponoči, ko je zrak hladnejši, podnevi pa ščitijo zemljo pred preveliko temperaturo in izsuševanjem. Preprečujejo tudi odnašanje rodovitne prsti. Domorodci na Božičnih otokih so imeli cele njive prekrite s kamni, ker je tam zelo malo vode. Avstrijski permakulturnik, Sepp Holzer, je rekel, da bi ljudje plačevali denar za kamne, če bi vedeli kako zelo so koristni in uporabni pri vrtnarjenju, tako pa jih mečejo proč iz svojih vrtov. Jaz imam pri vseh mojih "rožicah" kamne položene po vrhu zemlje.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley
Hvala ljepa za uporabne informacije obema
So high I can kiss the sky. - AirPlane mode ON.