Marijuana + meditation

Uporaba, zloraba, uživanje, posledice, hašišarska parafernalija...
Stari uporabnik #342

Re: Marijuana + meditation

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #342 »

meditiranje + halucinogene droge = no good

ze tako ali tako ni priporocljivo meditirat vec kot eno uro skupaj, ker se po tem casu zacne dvigat energija in te lohk zarad tega mal odzemlji, ce nisi dobro prizemljen...

ce pa pohas, je pa vse se ene 5x bolj intenzivno...
Stari uporabnik #3192

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3192 »

A bi bil nekdo tako prijazen in mi ob vseh teh debatah razloži kaj zaboga pomeni "meditirat"?
Stari uporabnik #342

po moje je meditacija ze to da joint przges...
al pa ko gres recimo na party in pades v muzko...
pa recimo, da gres laufat, je to tud lahko neke vrste meditacija

jz si pod meditacijo predstavljam to, da utisas misli in se sam prepustis zavedanju, na kakrsenkol nacin ti to pac uspe...
Stari uporabnik #3192

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3192 »

Quote:
po moje je meditacija ze to da joint przges...

Jaz temu pravim ritual.

Quote:
al pa ko gres recimo na party in pades v muzko...

Quote:
jz si pod meditacijo predstavljam to, da utisas misli in se sam prepustis zavedanju, na kakrsenkol nacin ti to pac uspe...

Zadet od konoplje, nikakor ne zmorem utišati misli, ampak jih potenciram - na svoj način.

Stari uporabnik #156

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #156 »

Da se začnejo dogajat risanke, to za mene ni meditacija. Se pa zdi lažje meditirat zadet, ker lahko zavedanje mnogo lažje preusmeriš, se zavedaš pretoka energij, efekta pravilnega dihanja ipd.

Za meditirat so meni osebno bolj primerne gobe...
Stari uporabnik #342

ganja je nekak dvorezen mec...

obenem te ful zrelaksira in te kr prestav v bolj upocasnjeno stanje, k je kot nalasc za meditacijo, po drugi strani ti pa misli kar uhajajo in jih je tezko kontrolirat...

ce z drogami meditiras, pol se mi zdi najbolj pomembno to da ostanes prizemljen, pa da mas zraven se ksno sportno aktivnost al karkol... zato se mi zdijo partyi ena res fajn pogruntavscina

sicer ni z neprizemljenostjo(tam je najvec idej in ispiracije) nc narobe...sam mal si , pa mors pol mal vec da si spet normalen
Stari uporabnik #2975

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2975 »

Pojem meditacija pomeni izredno veliko. Kot ste že napisali je to lahko tudi takšno stanje, ko padeš v musiko...(čeprav je to bolj easy-trans).

Gre za to, da se skoncentriraš na eno točko v telesu, si čistiš dihalne poti(prane) in ne misliš na nič(dobesedno).
Pri popolni meditaciji naj bi vdihoval 8 sekund, 16 pa izdihoval (to ni za kadilce ). Prva meditacija naj bi trajala 20 minut. Meditacija je stvar, ki se je uči veliko veliko let, ampak ko enkrat dosežeš to harmonijo duše s telesom si v nebesih . Za tiste, ki vas to zanima se vpišite na jogo! Sami se boste naučili kvečjemu sproščat, ne pa meditacije.

Glede trave:
Meni niti slučajno ni to nikoli uspelo, ker nisem mogu umirit dihanja in ritma srca (kar je najbolj pomembno), pa tudi misli je bilo preveč na kupu.
Stari uporabnik #3104

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3104 »

Meditacija je beg pred jazom, to je kratko uhanje muki bivanja v jazu, to je kratka omamljenost zoper bolečino in nesmiselnost življenja. Isti beg, isto kratko omamo najde v krčmi volar, kadar popije nekaj skodelic riževega vina...

Hermann Hesse,bukev Siddharta.
Stari uporabnik #3593

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3593 »

To je v naravi človeka, vsi iščemo nekaj kaj nam bo prineslo notranji mir, Nirvano kaj jaz vem kaj. Nekateri to dosežejo z religijo, meditacijo, drogami... no vsaj poskušajo ubežat kruti realnosti vsakodnevnega življenja. TO DELAMO VSI LJUDJE!

Stari uporabnik #3045

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3045 »

Quote:
Meditacija je beg pred jazom, to je kratko uhanje muki bivanja v jazu, to je kratka omamljenost zoper bolečino in nesmiselnost življenja. Isti beg, isto kratko omamo najde v krčmi volar, kadar popije nekaj skodelic riževega vina...

Tole so pa težke, besede za nekoga, ki se z meditacijo ne ukvarja vsaj par let(predvidevam)?

Jest bi reku, da meditacija je umiritev vseh misli, je stanje kjer misli ne obstajajo, svet okoli tebe se razgubi, je iskanje energij drugih svetov...

Aborga z meditacijo lahko njadeš vse, kar ti iščeš na drogah(vsaj po tvojih postih se mi tko zdi) vendar brez prisotnosti tvojega jaza/ega/osebnosti in tko naj bi tudi bilo prav.

Jest travo v kombinaciji z meditacijo ali ''razgibavanjem'' uporabljam za odstranjevanje/spoznavanje osebnih flešov/težav/psihoz, ki na travi kr prilezejo na dan iz svojih lukenj .

Odgovori