perje,kukiji,benq,--...haš,...

Uporaba, zloraba, uživanje, posledice, hašišarska parafernalija...
Stari uporabnik #5023

Re: perje,kukiji,benq,--...haš,...

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #5023 »

uglavnem...
rabš putr...
rabš piškote(maslene-petit buere)
orehe zdrobljene(po okusu)
sok ene pomaranče
rum
kakav

prvo zmešaš piškote in maslo(na sobni temperaturi da je mal stopljen) in ga umešaš...dodaš še orehe in sok pomaranče in probas narest kuglo...
pa ce rata si na pravi poti.... pol pa dodas se kakav in rum...in probas...
pol pa se rum dodajas ce je pregosto....pa piskote ce je preredko...
z rumom lahko dobr skriješ taste od ganje....tko da kr radodarno....
Stari uporabnik #3192

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3192 »

Quote:
kuhat 4 ure

Sicer 4 ure še nisem kuhal...

Je pa pri kuhanju perja v alpskem mleku "3.5%" čist vseen al ga kuham pol 1/2 ure al celo uro. se mi zdi da pokne isto.

Rajš pojem surovo listje, kot pa bi stal 4 ure zraven šporherta. Pa sploh če Classica to vidi, sem ga najebal pol v kuhinji.
Stari uporabnik #1516

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1516 »

jst bom dons naredu maslo:) sem kupu 82% maslo. okol 300 sit za 250 g, sem kupu 2 masla. in bom dau noter okol 150 g perja z stiblam. pol bom prvo 10 min kuhu da bo šla umazanija stran. potem pa prvo 10 min na maslu kuhal, da se malo popraži:D potem pa še 1 uro vrel na maslu z vodo. in pustil čez noč v hladilniku seveda ožeto, in potem jutri pa piškoti:D

lp
Stari uporabnik #4785

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #4785 »

Js bom tut kukije delal tk kot jih vedno. ala klasika. kilo perja v hulahopke zavit prej valda z vročo vodo upedenat da se znebiš sranja, pol pa velik lonc pa pazit mal na razmerje voda+maslo. js bi rekel več masla kot manj ne škodi vode pa tolk da lepo uno štruco v babjemštunfu prekrije. Pol pa miki čmari kolkr gre tik pod vreliščem je po moje najbolj. Js čmarim okol par ur do deset dvanajst ur. Pol je pa maslo lepo črno nakar daš lonec na mrzlo najbolj v hladilnik al pa zdej ko je mrzlo kr na okensko polico. Tako dobiš maslac v trdi obliki ki ga pol ufuraš v kukije. Simple as that. Zmer dela včasih bolj včasih manj!

pa veselje ob kasnejšem prehranjevanju ... uuuhhh ti da po piskru ja!
Stari uporabnik #1516

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1516 »

naredu maslo, sam sem biu zravn zejen, pa sem spiu 1,5 l bambusa:) je cajt prec hitrej minil k sem kuhu, vse od zacetka ko sem zacel pucat ganjo (vrenje ganje z vodo) do konca ko sem stiskal ganjo za zadnje kaplice masla:) jutri pa piskotki na delo, a se kdo naredi maso pa jo potem zamrzne, je s tem kej narobe?

lp
Stari uporabnik #4020

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #4020 »

no kaj je s piškotki?
Odgovori