pH testerji
-
sticky
Re: pH testerji
ja kaj pa tebe tako matra ta ph zemlje? sej piše gor na embalaži kakšen ph ima zemlja!?
to že, sam pol sm tle na forumu brau d ma postana voda višji ph kt 7, gnojila ga pa nižajo (upam da sem si prov zapomnu)...predvsem me skrbi, da se mi ne bi zgodl d bi meu prenizk ph in pol rožce ne bi mogle več hranil pobirat iz zemlje.
k sm dau lakmusov papir (0-14) v destilirano vodo, vodo direkt iz pipe pa v postano vodo...je papirček kazu zlo podobne barve (ni blo razlike niti za 1). k sm pa raztopiu neki zemlje v dest. vodi pa tud ni blo neke spremembe (pa da ne bo pomote, vsakič sm uporabu nov lakmusov papir). je blo to pa tud neki časa nazaj, tko d bom jutr spet preveru ph zemlje. zrd tega sem tud začeu razmišlat o nakupu digitalnega ph metra, k bi mi dejansko pokazu kok je ph.
k sm dau lakmusov papir (0-14) v destilirano vodo, vodo direkt iz pipe pa v postano vodo...je papirček kazu zlo podobne barve (ni blo razlike niti za 1). k sm pa raztopiu neki zemlje v dest. vodi pa tud ni blo neke spremembe (pa da ne bo pomote, vsakič sm uporabu nov lakmusov papir). je blo to pa tud neki časa nazaj, tko d bom jutr spet preveru ph zemlje. zrd tega sem tud začeu razmišlat o nakupu digitalnega ph metra, k bi mi dejansko pokazu kok je ph.
-
sticky
neeeee jao ne ne ne.. ha ha ha
ej sanyo ne komplicirat zaradi ph. če te to tolk skrbi, je ceneje, da kupiš novo zemljo
js sm mel v začetku podobne fleše. sam pri gojenju z zemljo ni to tolk panike veš, razen če ga resno serješ z gnojili oz maš vodo totalno zjebano (to si preveril upam).
ej sanyo ne komplicirat zaradi ph. če te to tolk skrbi, je ceneje, da kupiš novo zemljo
js sm mel v začetku podobne fleše. sam pri gojenju z zemljo ni to tolk panike veš, razen če ga resno serješ z gnojili oz maš vodo totalno zjebano (to si preveril upam).
-
ekselenski
Js sem probal zmerit zemljo z lakmusovim papirjem tko, da sem po kaksne 6ih urah potem ko sem zalil odgrnil priblizno 1cm zemlje pa odtisnu indikarorje v zemljo in je pokazal po barvni lestvici 7, voda iz pipe je mela tut 7 in z gnojili isto.
Men se je zdel, da je blo mal razlike samo ne morem rec za ziher.
Slucajno kdo ve ce obstaja lakmusov papir ,ki bi mel MO Ph med 6 in 8 na eno decimalko natancno????
Men se je zdel, da je blo mal razlike samo ne morem rec za ziher.
Slucajno kdo ve ce obstaja lakmusov papir ,ki bi mel MO Ph med 6 in 8 na eno decimalko natancno????
obstajajo... tuki poglej v katalogu: http://www.mikro-polo.si/index.php?id=1887
-
ekselenski
HVALA. Prej sem se neki zajebaval z merilnimi papercki... brez veze - ne se prevec matrat dokler raste v zemlji, hydro pa itaq ni problem.
Se eno vprasanje: CO2 tablete.V navodilih pise, da zacasno znizajo Ph.
Kdo kj ve o tem?
Se eno vprasanje: CO2 tablete.V navodilih pise, da zacasno znizajo Ph.
Kdo kj ve o tem?
-
sticky
js nič. vem samo to, da je tale tabletirani CO2 en navadn nateg. so bili opravljeni (večkrat) primerjalni growi. no difference at all m8
no nekaj razlike je sigurn blo, če ne drugga par sitnih v stroških
-
ekselenski
Aha
Ce jih pac ze mam jih bom se porabu.
Sej placebo vcasih tut pomaga
Ce jih pac ze mam jih bom se porabu.
Sej placebo vcasih tut pomaga