I feel fine!

Uporaba, zloraba, uživanje, posledice, hašišarska parafernalija...
Odgovori
Stari uporabnik #902

Re: I feel fine!

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #902 »

IMO je marihuana ena mocnejsih psihoaktivnih drog ... (ce izvzamemo razne tripe in naprej...) ... tok kt je clouk lahk od ganje zadet, je od recimo I-jev zlo tezko ...

Pa ta efekt, ko po dolocenem casu redne uporabe gladko ne mors vec bit 'zadet' ampak kadis ze bolj iz navade .... pri konkretnih pothedih ni nobena redkost recimo pet pokajenih jointov v eni uri, pa se 'normalno' funkcioniranje v druzbi ...

Najslabsi efekt marihuane je pa men lenoba, malodusje!! Gladko skadis en zbe in se ti nic ne da ... edina fizicna aktivnost, ki jo se zmores je tipkat po dalincu od TVja pa nost cips u usta .... aaaaaaaaaaaaa ... kok ta sit pride v navado ... grdo in skrajno adiktivno!

Odkar sm konkretno prekinu svojo hasisarsko kariero (nism cist prekinu, sam kadim recimo 20x manj kot poprej), se mi zopet odpirajo povsem nove dimenzije ... kr naenkrat mam spet energijo za traparije, clo sanja se mi ponoc, si morte mislt ... pa ze ene par filmov sm vidu do konca zvecer .... sko
aja .. pa se neki ... od enga zbeja sm kr fajn zviznen

lp
OrlyTM
Stari uporabnik #387

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #387 »

Zanimivo je kako nekatere izmed izjav nekaterih tu v tem topicu gladko demantirajo izjave taistih iz topica ....KI nemara hasisarjev...
Stari uporabnik #61

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #61 »

ne vem, kaj ti s tem mislis??

hašišarska je težka... ampak ne moja

js nism mel nobenga demantiranja v mislih, js sm kle cist konsistenten
Stari uporabnik #387

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #387 »

ne ne sploh nisem imel tebe v mislih samo spomnu sm se da si ti tisti ki je postavil prejsnji topic in sem pac tebe kliknu in reply-al V mislih sem pa imel tiste ki so v tvojem topicu govoril da so se zmeri isti kokr so bli in da njim cist nc ne manjka da lahko delajo vse kar hocjo in da jim je kul tko kokr je.... tuki pa pravjo da bi full sedla pavza da so po pavzi full bl naspidirani jada, jada, jada...

In ti si kje v Kranju gres na kavo okol 11h???
Stari uporabnik #61

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #61 »

hm u sluzbi sm, pa mam uber dela, tko da nc nau
pol po drugi uri sm frej
Stari uporabnik #750

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #750 »

Quote:
tuki pa pravjo da bi full sedla pavza da so po pavzi full bl naspidirani jada, jada, jada...

Problem ni v tem če njim sedejo pavze ali ne, je pa problem v motivu za tako pauzo. Namreč iz poslanih postov je razvidno da hašišar ne dela pauze zato ker se mu zdi da je nekaj fundamentalno narobe s tem da človek unaša KATEROKOLI drogo na VSAKODNEVNI bazi. Ne... momci delajo pauzo zato da bi dosegli boljši efekt, in to je razlog zakaj smo tko enoglasno nastopil :
Stari uporabnik #2281

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2281 »

Quote:
hašišar ne dela pauze zato ker se mu zdi da je nekaj fundamentalno narobe s tem da človek unaša KATEROKOLI drogo na VSAKODNEVNI bazi

Se strinjam z načelom, da "manj je več", še posebej pri travi.
Ne strinjam pa se s tem, da je nekaj fundamentalno narobe, če jo uživaš vsak dan. Predlagam, da to jemljemo življenjsko: so obdobja intenzivnejše in redkejše uporabe. Vsak pothead se čez čas skulira.
V luči neizogibnega skuliranja se mi zdi fer reči, da zavidam tistim, ki se še niso skulirali, ker si lahko privoščijo kaditi poljubne količine. Ko sem jaz to delal, mi je bilo fajn in sem težko prenašal, da mi je kdo solil, kaj je "prav" in kaj "narobe". Zdaj kadim dosti manj, ampak zelo dobro razumem ljudi, ki kadijo, kolikor le morejo. To je normalno. Hedonični inženiring.
Čemur bi se rad izognil za vsako ceno, je fašistično pridiganje folku, ki dela isto, kar sem jaz delal pred dvema letoma. Zelo namreč drži rek "konvertiti so najbolj zagrizeni".
Poleg tega so z vsakodnevnim vnašanjem kofeina in nikotina lahko tudi hudi problemi, in preden se začnemo pogovarjat o travi, bi morali razčistit to.
Probajte povedat svojim mamam, da je z njimi nekaj fundamentalno narobe, ker pijejo kavo vsak dan ... ne jemat tega kot osebno kritiko, samo kot metaforo. Verjetno bi vas samo čudno pogledale in vam zlile kavo na glave.
Tako daaaaa ...
Stari uporabnik #750

Quote:
Ne strinjam pa se s tem, da je nekaj fundamentalno narobe, če jo uživaš vsak dan.

No ja, ti se ne strinjaš kar pa ne pomeni da maš prav. Če je narobe bit nažgan usak dan je narobe bit zadet usak dan.

Quote:
Poleg tega so z vsakodnevnim vnašanjem kofeina in nikotina lahko tudi hudi problemi, in preden se začnemo pogovarjat o travi, bi morali razčistit to.

Tale ponavljajoči argument je pa že enkrat treba postavit v kontekst. OK cigareti res niso nevem koliko zdravi, kofeinske pijače tud ne (čeprav majo pa dober tejst ), sta pa obe, kar se tiče psihoaktivnosti (oz. tega kok si zadet) daleč bolj benigne kot trava. Nisem še nikoli slišal da bi ali cigareti ali npr. kava iz ljudi naredili modele ki pišejo kako niso policiji nč priznal, kako policija išče nasade kave in tobaka z l33t infrardečo tehnologijo in kako so mlini za kavo pravzaprav zadeva ki v zrna unese radioaktivne izotope zato da te po tem lahko Templarji in Iluminati spremljajo iz svojega podzemskega centra Agharte bla bla bla.
No ja da ne bom tko nakladal, evo rezime: če mam za izbrat med manjšim in večjim zlom se bom seveda odločil za manjšega, cigarete in kofein sta pa ZAGOTOVO manjše zlo od ganje!
Stari uporabnik #2281

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2281 »

Quote:
Če je narobe bit nažgan usak dan je narobe bit zadet usak dan.

Vendar, če bi moral branit potheade pred alhokoliki, bi rekel, da je trava vsekakor precej manj škodljiva od alkota - ali ne?
Poleg tega: "narobe". Nekam čudno se mi zdi tako z višine ocenjevat, kaj je prav in kaj je narobe. Ljudje imajo različne prioritete v življenju. Včasih je dobro imeti obdobje (magari en mesec), ko si cele dneve zadet. "Fundamentalno narobe" je precej težka beseda za tako nedolžno zabavo, in ja, to je moje mnenje, pisano na mojo kožo in testirano z desetletjem vsakodnevnega kajenja.

Quote:
sta pa obe, kar se tiče psihoaktivnosti (oz. tega kok si zadet) daleč bolj benigne kot trava.

Saj nisi mislil reči, da je trava maligna, ne? Poleg tega se poskusi spomniti svojega prvega čika. Se je svet zavrtel ali ne? Če nisi zadet od nikotina, pomeni, da si preveč navajen nanj. Kaj pa se zgodi, če nehaš kaditi? Je takrat še benigen?
O kavi in njenem finem rushu niti ne bi izgubljal besed. Ko sem kadil po deset jointov na dan, me je včasih močna kava bolj zadela kot izi joint. Ampak to je verjetno samo moja biokemična konfiguracija.

Quote:
Nisem še nikoli slišal da bi ali cigareti ali npr. kava iz ljudi naredili modele ki pišejo kako niso policiji nč prizna

Pa postaviva še ta argument v kontekst. Pravzaprav kar ne morem verjeti, da si to napisal. Ali policija zatira pivce kave in kadilce cigaret? In še to: kaj bi se po tvojem zgodilo, če bi jutri prepovedali čike in kavo? Bi bil splošen revolt ali ne? Preberi kaj gradiva o prohibiciji alkohola v ZDA in potegni kakšno paralelo.

Quote:
če mam za izbrat med manjšim in večjim zlom se bom seveda odločil za manjšega, cigarete in kofein sta pa ZAGOTOVO manjše zlo od ganje

Cigarete so torej manjše zlo od trave. Verjetno si mislil, da je kronična uporaba tobaka socialno in telesno manj nevarna od kronične uporabe trave.
To je morda tvoje mnenje, kar pa ne pomeni, da ustreza resnici. Pozanimaj se o aditivih v cigaretih in nato presodi. Pazi - govorim o kajenju čistakov, ne jointov s tobakom. Nato si oglej še statistike WHO o smrtnosti kadilcev tobaka in reci še enkrat, da je škatla čikov (približno 15 g tobaka) dnevno manjše zlo od 2-4 g trave, kolikor skadi povprečen uživalec na dan.
Stari uporabnik #750

Quote:
Vendar, če bi moral branit potheade pred alhokoliki, bi rekel, da je trava vsekakor precej manj škodljiva od alkota - ali ne?

Teoretično ja, praktično ne. Jz na zadevo gledam tkole, pač če nekdo uživa alkohol, ne pomeni da se ga napije, medtem ko je rezultat vsakega kajenja trave zadetost. Kaj to pomeni? Da pitje alkohola ni nujno zadetost per se, kajenje trave pa je... Zatorej je nekdo ki vsak dan spije 1-2 kozarca vina bistveno manj pod vplivom kot pa nekdo ki vsak dan skadi 1-2 jointa.

Quote:
Pa postaviva še ta argument v kontekst. Pravzaprav kar ne morem verjeti, da si to napisal. Ali policija zatira pivce kave in kadilce cigaret? In še to: kaj bi se po tvojem zgodilo, če bi jutri prepovedali čike in kavo? Bi bil splošen revolt ali ne? Preberi kaj gradiva o prohibiciji alkohola v ZDA in potegni kakšno paralelo.

Ti kar verjami da sem to napisal, razlog da sem pa to storil je predvsem v dejstvu da policija bistveno manj preganja kadilce trave kot si to povprečen pothead misli.

Kar se tiče argumenta povezanega s prohibicijo alkohola, ti pa jaz svetujem da si tudi ti malo prebereš na to temo, pa ti bo postalo jasno da v Ameriki ni bilo nobenega revolta glede te odločitve. Če pa ti razumeš povečano delovanje organiziranega kriminala, ki je v prepovedi alkohola našel tržno nišo in možnost za zaslužek, kot vsesplošni ljudski revolt si ti tisti ki mora razčistit pojme.

Quote:
To je morda tvoje mnenje, kar pa ne pomeni, da ustreza resnici. Pozanimaj se o aditivih v cigaretih in nato presodi. Pazi - govorim o kajenju čistakov, ne jointov s tobakom. Nato si oglej še statistike WHO o smrtnosti kadilcev tobaka in reci še enkrat, da je škatla čikov (približno 15 g tobaka) dnevno manjše zlo od 2-4 g trave, kolikor skadi povprečen uživalec na dan.

Tale argument se bistveno bolje sliši dokler na plan ne pride podatek da, za razliko od tobaka, škodljivost in kancerogenost ganje nikoli ni bila tako temeljito preiskovana. Torej, predvsem zaradi tega ker WHO nima gore raziskav na to temo, ti ne moreš trdit da je dim marihuane, kerega kadilci ponavadi vlečejo globlje v pljuča in ga tudi dalj časa tam držijo manj nevaren kot tobak.

Vidiš, ravno taka miselnost in nekritične izjave tipa 'Včasih je dobro imeti obdobje (magari en mesec), ko si cele dneve zadet' in to da gre za popolnoma nedolžno zabavo so razlog zakaj se vsake tok časa sploh oglasim v tem forumu. Gre IMO za precej visoko stopnjo nesposobnosti (samo)kritične presoje glede te droge. Trava povzroča motnje spomina in pri nekaterih ljudeh lahko povzroči anksiozna in celo psihotična stanja. Gre za drogo ki močno spreminja stanje zavesti in jo je kot tako treba jemat z malo več pomislekov kot pa to uživalci (pre)večkrat počnejo.
Drugo kar bom pa povedal je pa to, da je poslušat tele argumente precej podobno kot argumentacija marsikaterega alkoholika (cause they are the BAD guys y0!). Pač in en in drug imata velike probleme z dojemanjem objektivne realnosti.
Odgovori