Diagnostika bolnih rastlin
-
rastafella
Re: vihanje listov
Priporocam ti, da naredis sliko rastlince ..problematicnega dela ..je veliko lazje postavljat diagnostiko kot pa ns slepo..pacienta je treba videt...navadte se sliko zravn prtisnat tko boste vsaj pomoc dobili..pravo...pa Lojzetov uprasalnik trga...Lp
Leaves of seven you r n Heaven!!!
-
rastafella
Dokaj slaba slika ampak naceloma vidim kar sm hotu ..ja mislim da mas problem s temperaturo pa zglea res ,da si mel lampo preblizu...mal jih trga zato se vihajo pa grbancijo...taksna mala rastlinca ne rabi tok mocne svetlobe postopoma z rastjo ji visas nivo svetlobe..u tvojmu primeru pac das lampo mal visje pol pa scasoma nazaj priblizas....temperatura je vsekakor previsoka....30-31 si lahk prvoscis u fazi cvetenja..pa se to rastejo in cvetijo slabse kot pa bi pod 27 stopinj,,,tud posledicno mas pol vec problemov ce mas vroc grow....kar se pa postane vode tice ti priporocam da si nabavis ph meter..postana voda zna bit varljiva...moj primer pipa direkt iz vode 7.2 ph se dovoljen bi reku ceprav ga zbijam na 6.8...postano vodo ki jo pustim en dan stat naraste iz 7.2 na 8.2..tko da previdno s postano vodo ni vedno najbolje...se dezevnica je boljs...kok pa kaj zalivas rozce upam da ne prevec glede nato da mas vroc grow....kalcni listi niso problem slej ko prej se posusijo pa odpadejo...uglavnem jst mislim da mas prevroce noter in si upam trdit da jim to ne pase upam da sm kaj pomagu...Lp
-
ggadk
ja, pomoje maš prav..
sem vprašal še herba-študenta
glede žarnice... ni več tak blizu..
deževnice mamo nekaj doma, tak da bom uporabo njo..
glede temp. pa.. se če mam ovi vlki venti ni niti malo vroče za njih..
lampa je zaj na pravi meri.. 35 cm..
ja, maš prav da jim ni pasala žarnica in temp... ker so poškodovani samo ovi prvi listi.. pol, ko sem pa odmakno lampo, pa rastejo lepo dalje...
hvala ti za odg.! crkno bi, da bi mi pocrkale moje pikice
užiway! in hvala!!
sem vprašal še herba-študenta
glede žarnice... ni več tak blizu..
deževnice mamo nekaj doma, tak da bom uporabo njo..
glede temp. pa.. se če mam ovi vlki venti ni niti malo vroče za njih..
lampa je zaj na pravi meri.. 35 cm..
ja, maš prav da jim ni pasala žarnica in temp... ker so poškodovani samo ovi prvi listi.. pol, ko sem pa odmakno lampo, pa rastejo lepo dalje...
hvala ti za odg.! crkno bi, da bi mi pocrkale moje pikice
užiway! in hvala!!
kokr jst vem deževnica nima pravega ph-ja. jst zalivam skos z destilirano vodo pa supr rastejo.
-
rastafella
Kukr jest vem deževnica ni nevtralna ampak je kisla, pa pomislite kaj pa v naravi dobijo rozice...postana voda ma se vedno lahko cuden ph faktor, res pa nima klora. PH destiliranje v pefrektnih pogojih je res nekje 7, vendar voda takoj ob stiku z zrakom veze nase delce in pline kot npr co2. tako ji ph pada...Sam nisem zagovornik destilirane vode vednos se probam ravnat po naravi ne glede a je indoor outdoor,da bi se destilirano vodo kupovao ..nevem zakaj..ne hvala...Lp
Jas sm do zdej zalivu z vodo iz pipe brez klora. Pa je vse rastlo tak kot more.