kloniranje
-
Stari uporabnik #4027
Re: kloniranje
UUUU!izredno lepa moje so komaj en teden starw pa majo komaj prve liste, pa se pretegnjene so do amena!Bi moral mal prej luc instalirat!
-
Stari uporabnik #1516
Hmm, nevem kaj čem nardit, kloni mi še kr cvetijo na 20/4, drugače pa zgleda da že imajo korenine, a nej kr pustim, al kaj čem nardit?
-
Stari uporabnik #2388
čas - še neki časa bodo, pol bo pa počas vegetacija nastopla.....
l.p.
l.p.
-
Stari uporabnik #3902
ce kloniras zensko rastlino,potem dobis zensko a ne?
mam prav?mislim da ja ,sam nisem ziher
mam prav?mislim da ja ,sam nisem ziher
-
Stari uporabnik #1516
Itaq da ja:) drgač nebi blo fore u kloniranju:) bi kloniral ovco, pa bi dobil šimpanza:) hehe, koja fora:)
-
Stari uporabnik #2388
Pozor !!!
Ph-voda iz pipe 7,4 - 7,8
Ph-deževnica 8,2 - 8,8
Za info
Ph-voda iz pipe 7,4 - 7,8
Ph-deževnica 8,2 - 8,8
Za info
-
Stari uporabnik #1516
Evo folk, mau fotk od mojih klonov, kmalu jih bom prestavil pod hps, zaenkrat so še zmeraj pod neko varčno žarnco za rože:)
http://www.overgrow.com/edge/gallery/718390/P41300452344.jpg
http://www.overgrow.com/edge/gallery/718390/P41300484554.jpg
http://www.overgrow.com/edge/gallery/718390/P413004245.jpg
lp
http://www.overgrow.com/edge/gallery/718390/P41300452344.jpg
http://www.overgrow.com/edge/gallery/718390/P41300484554.jpg
http://www.overgrow.com/edge/gallery/718390/P413004245.jpg
lp
-
Stari uporabnik #1516
kloni so vsi uspel tak da je blo 12/12:) ze vsi lepo rastejo:) zgleda da una varcna zarnca k naj bi bla za rastline je res za rastline:) no fajn se mejte
-
Stari uporabnik #3902
oj!
mal sem se spravil klonirat in nardil sem takole......;
klone odrezal,postavil v vodo z par min dokler si nisem priprail stvari...
petem vzel klone iz vode ,namocil v neokor 1 in vtaknil v medij...
bi lahko za medij pri kloniranju uporabil kar navadno lahko in zracno zemljo za presajanje za roze....? ce ne,zakaj ne?
stvar je ratala taka;
postavil sem jig pod cool white luc,mam recimo pod 18/6 oz. 16/8
samo problem pa je,da so kloni vecinoma ful oveneli-kaj to pomeni?
skropim okoli z vodo,2 krat na dan...
torej,zakaj kloni venijo
drugo pa je vredu...?
ajd
mal sem se spravil klonirat in nardil sem takole......;
klone odrezal,postavil v vodo z par min dokler si nisem priprail stvari...
petem vzel klone iz vode ,namocil v neokor 1 in vtaknil v medij...
bi lahko za medij pri kloniranju uporabil kar navadno lahko in zracno zemljo za presajanje za roze....? ce ne,zakaj ne?
stvar je ratala taka;
postavil sem jig pod cool white luc,mam recimo pod 18/6 oz. 16/8
samo problem pa je,da so kloni vecinoma ful oveneli-kaj to pomeni?
skropim okoli z vodo,2 krat na dan...
torej,zakaj kloni venijo
drugo pa je vredu...?
ajd
-
Stari uporabnik #3799
Kakšen medij pa uporabljaš?
Še najenostavnejše je uporabiti tiste šotne tabletke, dobiš jih v Kali-i, ena stane okol 10 SIT
Lahko uporabiš tudi druge mešanice, ampak to potem ko boš mel izkušnje (naprimer vermikulit....). Šota lepo zadržuje vlago, baje ima še hranljivih snovi za ene 10 dni rasti. Najlepše pa je da vidiš kako korenine zrastejo ven, potem samo enostavno daš v zemljo
Ko sem prvič kloniral mi je ratal 1 klon od 20-ih =) prvih 10, sem dal takoj pod 2x 58W in se mi zdi da jih je čist posušil - premočna luč, in s tem tudi temperatura. V drugo sem luč dal malo višje, naredil sem še box in notri škropil, držal so se mal boljš, sicer mi je na konc ratal samo eden =) Ko je ta zrastel sem naredil še 3 klončke. Torat sem jih dal v tist box za klone, ki sem ga mel doma (dobiš tudi v Kali in naprimer v Bauhaus...) Tak zelen box, z luknjami za šotne tablete čez pa prozorn pokrov. Meni se je odlično izkazal. Sicer bož težko notri zbasal 10 klonov, za koliko je namenjen. Ima tudi luknje za zrak. No potem pa samo vsak dan dvigneš pokrov in poškropiš po njemu (od spodaj) , tako prezračiš in navlažiš v enem koraku. No in tako so mi ratal trije od treh, vsi usepl, in potem naprej še vedno tako.
Torej verjetno imaš premalo vlage, ki je zelo pomembna. Medij pa ne sme biti skoz moker (razen v prvih 2,3 dneh), drugače ne bo koreninc, lahko celo zgnijejo. Ne dat premočne svetlobe na začetku. Sprva je tvoj cilj da se navadijo in napijejo dosti vode in se malo osvežijo, svetloba ni treba da je toliko močna, postopoma jim dajej vedno več svetlobe in manj vlage v mediju, pa bodo dobili voljo do rasti
Zakaj ne navadne zemlje?
Hmm, zato ker se ti ne splača! Sicer pa če se ti mudi in se ti ne da v trgovino tudi tako lahko uspe, sam še nisem probal... težko boš videl kdaj bodo korenine in težje boš presadil (če boš imel v koritu)
Good luck !
Še najenostavnejše je uporabiti tiste šotne tabletke, dobiš jih v Kali-i, ena stane okol 10 SIT
Lahko uporabiš tudi druge mešanice, ampak to potem ko boš mel izkušnje (naprimer vermikulit....). Šota lepo zadržuje vlago, baje ima še hranljivih snovi za ene 10 dni rasti. Najlepše pa je da vidiš kako korenine zrastejo ven, potem samo enostavno daš v zemljo
Ko sem prvič kloniral mi je ratal 1 klon od 20-ih =) prvih 10, sem dal takoj pod 2x 58W in se mi zdi da jih je čist posušil - premočna luč, in s tem tudi temperatura. V drugo sem luč dal malo višje, naredil sem še box in notri škropil, držal so se mal boljš, sicer mi je na konc ratal samo eden =) Ko je ta zrastel sem naredil še 3 klončke. Torat sem jih dal v tist box za klone, ki sem ga mel doma (dobiš tudi v Kali in naprimer v Bauhaus...) Tak zelen box, z luknjami za šotne tablete čez pa prozorn pokrov. Meni se je odlično izkazal. Sicer bož težko notri zbasal 10 klonov, za koliko je namenjen. Ima tudi luknje za zrak. No potem pa samo vsak dan dvigneš pokrov in poškropiš po njemu (od spodaj) , tako prezračiš in navlažiš v enem koraku. No in tako so mi ratal trije od treh, vsi usepl, in potem naprej še vedno tako.
Torej verjetno imaš premalo vlage, ki je zelo pomembna. Medij pa ne sme biti skoz moker (razen v prvih 2,3 dneh), drugače ne bo koreninc, lahko celo zgnijejo. Ne dat premočne svetlobe na začetku. Sprva je tvoj cilj da se navadijo in napijejo dosti vode in se malo osvežijo, svetloba ni treba da je toliko močna, postopoma jim dajej vedno več svetlobe in manj vlage v mediju, pa bodo dobili voljo do rasti
Zakaj ne navadne zemlje?
Hmm, zato ker se ti ne splača! Sicer pa če se ti mudi in se ti ne da v trgovino tudi tako lahko uspe, sam še nisem probal... težko boš videl kdaj bodo korenine in težje boš presadil (če boš imel v koritu)
Good luck !