Brezdomci
Re: Brezdomci
Jaz jim pa dam kaj drobiža. Sicer ne vedno, ampak če ga imam, ga dam. Kdor misli, da se da fino zaslužiti s fehtanjem in da je to nek hobi, naj gre na ulico in poskusi, to bo še najboljše. Kakšnim mogoče uspe nafehtati par jurjev ali par deset jurjev na dan, vsem pa gotovo ne in tudi najbrž ne vsak dan. Res je tudi, da se eni prostovoljno odločijo za to (takih je najbrž bolj malo), večina pa ne. Vsi se pač ne znajdejo v življenju, kaj češ. Kaj pa lahko narediš s socialno, s 30, 40 jurji na mesec? Plačaš najemnino za eno ušivo sobo ali si kupiš hrano? Kaj ti ostane? Če so pa v zavetišču, jim pa itak skoraj ves denar od socialne poberejo za bivanje. Če pa jih kdo misli "dol butat", naj gre raje kake bogataše, če je taka faca (to pa ne, kaj?). Ne vem, glede na to, kako oblast imamo, bo klošarjev vse več. Kdove, če ne bo tudi kdo od nas kdaj med njimi.
Preden mu doniraš mu predlagaj, da bi šla par lukenj za "drevesa" skopat pa boš hitro videl koliko je ura...
LP
LP
LOJZE
Ko bom velik bom imel zelen traktor in kmetijo na Blokah!
Ko bom velik bom imel zelen traktor in kmetijo na Blokah!
kjer sem delal prejšnje poletje, so imeli angažiranega enga klošarja, da je vsako jutro pometel parkirišče in prinesel časopise(trafika je bla like 200m stran), obenm pa je šel po cigarete , če si ga vprašal. V redu mož, vsako jutro je dobil jurja za čiščenje parkirplaca(za ene 25 avtov), + drobiž, ki je ostal od časopisov in cigaret. preačunano, je gospod tako zaslužu like 30 jurjev na mesec.
Take brezdomce cenim. tiste, ki ob Ljubljanici prosijo za cigaret in "od vsakega 100 sit", bi pa najrajš na gobec.
Take brezdomce cenim. tiste, ki ob Ljubljanici prosijo za cigaret in "od vsakega 100 sit", bi pa najrajš na gobec.
Quote:
kjer sem delal prejšnje poletje, so imeli angažiranega enga klošarja, da je vsako jutro pometel parkirišče in prinesel časopise(trafika je bla like 200m stran), obenm pa je šel po cigarete , če si ga vprašal. V redu mož, vsako jutro je dobil jurja za čiščenje parkirplaca(za ene 25 avtov), + drobiž, ki je ostal od časopisov in cigaret. preačunano, je gospod tako zaslužu like 30 jurjev na mesec.
haha.. care..! jst bi tut tazga!
haha.. care..! jst bi tut tazga!
DEATH BEFORE DISHONOR!
Jp, gre za tipa, ki ga malone celo mesto(ni prestolnica) pozna. V bistvu ima mož baje bajto in neki dnarja, folk pravi, da je v lajfu veliko delal in na tak način uživa brezskrbno življenje... sej mu nič ne fali. Velikokrat ga vidim, vedno pozdravi, mogoče vpraša za cigaret, za dnar pa je vedno pripravljen neki narest. Like, gospa, bom jz nesu smeti, vi mi dejte 2 cigareta pa bo
kaj bi dal da bi bil tak moz moj foter! resno, prov car bi bil
O nezeljenih kozlanjih in halucinacijah se posvetujte s homerjem! VANJO DAJ MI ZA GANJO