PS - postopek sušenja
-
botanicarka
Re: PÿS - postopek sušenja
ah, glede tega a je napredno ali ne, imamo tukaj na forumu tako različna merila, da bi ti po nekaterih kriterijih tole lahko dali tudi v nizko ali med probleme človeštva.
drugače pa, lepo napisano, poučno, pohvale z moje strani . no pa saj tvoji posti so itak ponavadi taki.
mimogrede, kdo prakticira sušenje v naravi? vem da ni mogoče pofiniširati do konca in da je proces slabši zaradi teme, ki je mogoče ni možno zagotoviti, ampak mogoče ima kdo kakšne probleme doma in ne more sušiti kar v sobni omari.
drugače pa, lepo napisano, poučno, pohvale z moje strani . no pa saj tvoji posti so itak ponavadi taki.
mimogrede, kdo prakticira sušenje v naravi? vem da ni mogoče pofiniširati do konca in da je proces slabši zaradi teme, ki je mogoče ni možno zagotoviti, ampak mogoče ima kdo kakšne probleme doma in ne more sušiti kar v sobni omari.
jaz mislim pa da sem malo zafukau zdaj..
sem pustu sušit 6 dni pa pou,pa je bl ovidet fajn suho.potem sem fajn opral kozarce,vtaknu noter te vrhe(nisem preveč zbiu) in zaprl,ter pod pokrovom pokapljal vosek.. no ker je prišlo neki umes sm mogu odpret in je vn udaru tak čudn vonj,pogledam in mislim da je ZAČELO plesnet! fak nevem zakaj,nevem kako,zgleda da ni blo dost suho al kaj jaz vem... uglavnem,na enmu cofku je komaj vidno (semizdi da je to plesn no),te "laski". ampak diši pa useem čudn :S pizda
zdj sm fajn na enmu papirju raztegnu pa sušit dau še mal..
Nevem kako je lohk splesnel sej ni mel zraku..
sem pustu sušit 6 dni pa pou,pa je bl ovidet fajn suho.potem sem fajn opral kozarce,vtaknu noter te vrhe(nisem preveč zbiu) in zaprl,ter pod pokrovom pokapljal vosek.. no ker je prišlo neki umes sm mogu odpret in je vn udaru tak čudn vonj,pogledam in mislim da je ZAČELO plesnet! fak nevem zakaj,nevem kako,zgleda da ni blo dost suho al kaj jaz vem... uglavnem,na enmu cofku je komaj vidno (semizdi da je to plesn no),te "laski". ampak diši pa useem čudn :S pizda
zdj sm fajn na enmu papirju raztegnu pa sušit dau še mal..
Nevem kako je lohk splesnel sej ni mel zraku..
weedindeed
Jah tako kot je napisano, ni bilo še dovolj suho in ker se odvečna vlaga ni mogla nikamor "odvajati" se pač vrhi navlažijo in splesnijo. Vsaj tako jaz to zastopim. Naj me kdo popravi če se motim.
lp
lp
-
ganja_farmer
si kozarce posušil? preden si notri dal? drugače pa možno da ni bilo dovolj suho:) pa tist zrak v kerem si dal notri lahko da je bil zelo vlažen:)
lp
lp
Osebna fotogalerija
Sem napisal da je treba biti previden s kozarci ker lahko splesni! Priporočljivo je da jih prve dni odpiraš da se lahko kozarec prezrači in zmanjša vlažnost zraka.
Ne vem zakaj ne bi moglo presneti, saj zrak ostane v kozarcu kljub temu da ga nepredušno zapreš.
Ne vem zakaj ne bi moglo presneti, saj zrak ostane v kozarcu kljub temu da ga nepredušno zapreš.
-
botanicarka
poznam tak primer. se mi je zgodilo par let nazaj, isto ni bilo dovolj posušeno. smrdi kot kakšna bosanka pred 2-3 leti?
sicer nekaj se da še rešiti, samo kvaliteta pa bo občutno slabša. tistega hudega vonja ne boš več dobil nazaj pomojem.
jaz ponavadi posušim in ko mislim da je suho, dam v kozarce, nato pa večkrat kontroliram. vsak dan odpret, mal preluftat, občasno stresem ven iz kozarca, da vidim kakšni so vrhci,... traja tole sušenje, samo je pa ravno v sušenju veliko pomembnega. za primer tista bosanka, ki se je dobila na trgu par let nazaj, zadela bi precej bolje in precej lepši okus bi bil, če bi zadevo sušili par dni dlje in jo pravilno skladiščili. tako se jim je šlo pa samo za kile in so pakirali nepopolno posušene vrhe. se je zgodilo da si dobil skoraj gnilo robo ki je smrdela po zajčjem dreku. v naših krajih je ravno zaradi tega dobila ime 'rabbit shit'
sicer nekaj se da še rešiti, samo kvaliteta pa bo občutno slabša. tistega hudega vonja ne boš več dobil nazaj pomojem.
jaz ponavadi posušim in ko mislim da je suho, dam v kozarce, nato pa večkrat kontroliram. vsak dan odpret, mal preluftat, občasno stresem ven iz kozarca, da vidim kakšni so vrhci,... traja tole sušenje, samo je pa ravno v sušenju veliko pomembnega. za primer tista bosanka, ki se je dobila na trgu par let nazaj, zadela bi precej bolje in precej lepši okus bi bil, če bi zadevo sušili par dni dlje in jo pravilno skladiščili. tako se jim je šlo pa samo za kile in so pakirali nepopolno posušene vrhe. se je zgodilo da si dobil skoraj gnilo robo ki je smrdela po zajčjem dreku. v naših krajih je ravno zaradi tega dobila ime 'rabbit shit'
-
INKVIZITORKA
No mogoče je potrebno še dodati, da se naša zel skladišči
v prostoru z konstantno temperaturo ( hladilnik, klet ) ali
kaj podobnega.Idealno je seveda zakopano v zemljo na vsaj
pol metra, kjer ne pride do Temperaturnih sprememb tudi ko
zunaj zmrzuje.
v prostoru z konstantno temperaturo ( hladilnik, klet ) ali
kaj podobnega.Idealno je seveda zakopano v zemljo na vsaj
pol metra, kjer ne pride do Temperaturnih sprememb tudi ko
zunaj zmrzuje.
-
LojzeVrtnar
a zmrzovalnik je kul, al je pol problem da se ti trihci zdrobijo? tko k pr metodi za icehash?
Nisem na tvoji strani. Sem na strani argumenta.
-
INKVIZITORKA
Nesprobano, samo mislim, da bi bilo vredu, vendar v skrinjo po nekaj mesecih.