I feel fine!

Uporaba, zloraba, uživanje, posledice, hašišarska parafernalija...
Odgovori
Stari uporabnik #52

Re: I feel fine!

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #52 »

Quote:
Preveč: neugoden ROI.

Stari uporabnik #211

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #211 »

ni militantnost, ampak years of experience. tud to, de izjaviš de so potheadi eni izmed najbl gadno navlečenih addiktov, kar jih je naokoli - sam de seveda tega nočjo priznat, ker jim pač ne zveni nobl - pride iz years of experience... lahko pa to izjaviš šele pol ko skineš vsakodnevno zelenjawanje - prej NE

Stari uporabnik #920

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #920 »

Quote:
Preveč: neugoden ROI.

kaj pomeni ROI?

LP
Stari uporabnik #2281

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2281 »

Quote:
kaj pomeni ROI?

Return Of Investment.
Stari uporabnik #2281

Quote:
potheadi eni izmed najbl gadno navlečenih addiktov, kar jih je naokoli

Še vedno zveniš militantno in prepričano vase. Zato te prosim, da podrobneje proučiš svoj argument. Smem predlagati salomonsko rešitev, za katero sem dobil navdih iz svojih izkušenj?
V letih, ko sem kadil kot neumen, sem se dejansko obnašal kot zelo navlečen addict. Pravzaprav sem kadil toliko, kolikor je bilo fizično mogoče. V sebi sem vedel, da se lahko kadar koli "skinem", vendar se nisem hotel, ker so s tem povezani določeni neprijetni simptomi:

kratkotrajna živčnost in razdražljivost zaradi odtegnitve trave,
nenadna sprostitev velike količine energije in s tem povezana neizogibna sprememba življenjskega fokusa, kar pa predstavlja korak v neznano (to prištevam med neprijetne simptome zato, ker je v vsakodnevni zadetosti prijetno živeti po inerciji),
precejšnje komplikacije zaradi odtegnitve tobaka in s tem povezana abstinenčna kriza,
strah pred spremembo življenjskih navad in menjavo družbe,
strah pred lastno nenačelnostjo, saj se je zelo lahko vrniti v stari način.

Poleg tega se mi je zdelo brez veze prenehat kadit, če pa trava sploh ne škodi tako zelo. Odkar kadim manj (ja, že več let) sem dejansko odkril v sebi večje zaloge energije in predvsem več iniciative za spremembe. Poleg tega zdaj ne mešam več trave s tobakom.
Salomonska rešitev je ta: opazil sem, da je tobak tisto, kar naredi travo adiktivno. To je hočeš/nočeš glavni dejavnik, zaradi katerega je zoprno nehat. Mislim, da učinek nikotina stabilizira subjektivno doživetje THC-ja, zato same trave skadiš precej manj in predvsem bolj poredko, ker je ločena od nenehne želje po oralnem dejanju kajenja.
Stari uporabnik #52

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #52 »

celotna debata ima skupni imenovalec:

RABA:ZLORABA

meje si dolocajo posamezniki sami in ne, niso vsi uzivalci marihuane potheadi.
Stari uporabnik #211

to, de je človek, ki je prepričan vase, oziroma v to, kar misli, za druge kar militanten, sem že zdavnaj sprejela kot drogart dejstvo

glej, zakaj se ti zdi tako "ne-nobel" priznati, de te marihuana naredi psihičnega addikta, če jo redno uživaš, pa tudi če sam eno jolo na dan? ena jola na dan is an addiciton, too. js si tega tud leta in leta nisem hotla priznat, sm pa to skapirala, ko sem se odvadla vsakodnevnega zelenjawanja. ko vidiš, kako je to težko in ko "bi sam enega, da lažje zaspim, sej to ni nič" in ko si tega enega končno ne dovoliš in si vso noč buden kot zajc, pravzaprav kar par noči buden kot zajc, ker ne moreš zaspat, ker ti NEKAJ FALI..... well, then you do see, de ko ti nekaj tko fali, you're a proper addict to it, my dear. tobak s tem nima prav nobene veze, maš ljudi, ki kadijo čistake, pa so lih tko addikti kot ti, ki kadijo jole s tobakom.

ne obtožujem nikogar, tud tebe ne, de nauš narobe razumu sam zanimiv mi je ta fenomen, kako si ljudje nočemo priznati enih stvari in kšne vse premaze zlivamo čez, de bi si olepšali realnost...

Stari uporabnik #794

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #794 »

a pa ravno 40 dnevni!
that's right, sine, listen to the word of god!
Stari uporabnik #211

mogoče te je zmotla fraza "gadno navlečeni" - s tem sem misla, de so druge vrste zasvojenosti vsaj bl kristalno očitne, ne moreš si reči, de nisi zasvojen s horsom, koko ali speedom, če ti vsi faktorji kažejo, de si... očitnost trave je pa zahrbtna, ker se ti zdi, de je vse perfectly fine in de "o ne, js pa že neeeeeeee". sej če boš kdaj nehu, boš vedu o čem govorim... do takrat pa enjoy, dokler te pljuča nesejo

Stari uporabnik #2281

Quote:
očitnost trave je pa zahrbtna, ker se ti zdi, de je vse perfectly fine in de "o ne, js pa že neeeeeeee". sej če boš kdaj nehu, boš vedu o čem govorim... do takrat pa enjoy, dokler te pljuča nesejo

Zahvaljujem se ti, ker si tako prizadevaš za moje dobro. Hvala ti, ker si me, občasnega kadilca trave, spomnila na nevarno mentaliteto, ki se jo da povzeti s stavkom "o ne, js pa že neeeeeeee".
Priznam, da me malo motijo pokroviteljske in "pikre" izjave v slogu "če boš kdaj nehu boš vedu o čem govorim", saj so žaljive, in to brez provokacije. Ta izjava je žaljiva zato, ker namiguje, da sem zaradi uporabe trave - čeprav občasne - tako intelektualno onesposobljen, da ne morem dojeti enega preprostega stavka. Moram ti reči, da se sam izogibam takega pisanja, prav zato, da bi obdržal debato pri dejanskem predmetu pogovora. Želim si namreč izogniti bojem za prevlado enega ega nad drugim, vendar vztrajam pri debati, ker me zanimajo argumenti.
Nadalje sklepam, da si prepričana v pravilnost enačbe "zasvojenost = smrt", oziroma, prepričana si, da je zasvojenost brezpogojno zlo. Pogovarjava se seveda o psihični zasvojenosti.
Jaz mislim, da je razlika med psihično zasvojenostjo in npr. navezanostjo zgolj lingvistična. O tem pričajo številne epizode iz čustvenega življenja človeške rase. Čim vidiš nekoga vsak dan, pa čeprav enkrat, si torej zasvojen z odnosom. Vsak dnevni ritual je po tem pojmovanju zasvojenost.
Kaj misliš o tem?
Odgovori