Diagnostika bolnih rastlin
Re: Diagnostika bolnih rastlin
Zgleda res grdo, jst bi na tvojem mestu preveru, če nimaš mogoče kake gosenice. Jst sm mel identičen primer, sicer ne na ganji, ampak listi so bli glih tko obžrti, bli sta pa na listih dve zeleni gosenici, ki se jih je komaj opazilo. Obrni vsak list in glej v spodnjem delu, tam sem jih jst našel.
Mel sm pa to rastlino posajeno v teglcu v bloku, na balkonu, kako sta tja pršli nimam pojma.
Mel sm pa to rastlino posajeno v teglcu v bloku, na balkonu, kako sta tja pršli nimam pojma.
Quote:
Zgleda res grdo, jst bi na tvojem mestu preveru, če nimaš mogoče kake gosenice. Jst sm mel identičen primer, sicer ne na ganji, ampak listi so bli glih tko obžrti, bli sta pa na listih dve zeleni gosenici, ki se jih je komaj opazilo. Obrni vsak list in glej v spodnjem delu, tam sem jih jst našel.
Vrjetno si jo spregledal:
In takih sem odstranil danes 6 ! Bom videl, če bo sedaj mir. Pridejo pa edino lahko po zraku (predvidevam)...
Vrjetno si jo spregledal:
In takih sem odstranil danes 6 ! Bom videl, če bo sedaj mir. Pridejo pa edino lahko po zraku (predvidevam)...
Aja, šele zdj jo vidm, je čist iste barve k list, no točno take sm mel jst. Komi jih vidš prasice, k so čist istih barv kot listi pa še na spodni strani.
Če ne druzga, bo pa ena izkušnja več za naprej.
Če ne druzga, bo pa ena izkušnja več za naprej.
-
izanci
----------
Vrsta? The church
Seme ali klon? Klon
Če klon, doma vzgojen ali tuj? Tuj
Vegetacija ali cvetenje? Vegetacija
Starost rastline? mesec
Višina rastline? približno 30cm
---------
Katera zemlja, koliko perlita? Mešanica domače in kupljene
Višina,premer, volumen lonca? 25l
Ali je v loncu drenaža (kamenje)? Ne
----------
Na koliko dni zalivaš? 3-5dni
S čim zalivaš (voda direktno iz pipe, uležana voda, deževnica)? uležana ali iz pipe
S čim gnojiš (ime gnojila, razmerje NPK)? Plantela list - 6-3-6
Kolikšna je doza gnojila (predpisana na embalaži, manjša, večja)? 15ml na 2l (predpisana)
Kako pogosto je gnojenje? teden
kakšen je pH medjija, iz katerega rastlina raste? neznan
----------
Kaj je narobe (opiši problem):
Listje so povešeni že 2 dni
http://shrani.si/f/3T/vr/3W2u2RA9/001.jpg
Vrsta? The church
Seme ali klon? Klon
Če klon, doma vzgojen ali tuj? Tuj
Vegetacija ali cvetenje? Vegetacija
Starost rastline? mesec
Višina rastline? približno 30cm
---------
Katera zemlja, koliko perlita? Mešanica domače in kupljene
Višina,premer, volumen lonca? 25l
Ali je v loncu drenaža (kamenje)? Ne
----------
Na koliko dni zalivaš? 3-5dni
S čim zalivaš (voda direktno iz pipe, uležana voda, deževnica)? uležana ali iz pipe
S čim gnojiš (ime gnojila, razmerje NPK)? Plantela list - 6-3-6
Kolikšna je doza gnojila (predpisana na embalaži, manjša, večja)? 15ml na 2l (predpisana)
Kako pogosto je gnojenje? teden
kakšen je pH medjija, iz katerega rastlina raste? neznan
----------
Kaj je narobe (opiši problem):
Listje so povešeni že 2 dni
http://shrani.si/f/3T/vr/3W2u2RA9/001.jpg
-
Exstasy
V takem loncu voda izhlapi ven v enem popoldnevu, pa še lonc je črn.. Nared zastirko vsaj alpa lonc pokrij da ni direktno na soncu..K zgleda žejna. Če je zuni 30 stopinj bo lonc mel 40+ na soncu
samo fajn zalivaj magari dvakrat na dan zjutraj zvečer,kot paradajze
saj mas občutek koliko zalijes jas mojega kao lr2 v 25l zlijem 2xna teden pa raste kot goba :=)
napad na parlament!!!!!!
-
feeldapain
uzklilo mi je seme vrste quick one po tednu (lah da mal vec) je stvarca bla velka tam 5-6cm zj pa ze dva tedna nc ne rase/se siri. na soncu oz pod lucmi jo mam minimaln 14 ur... zadnih nekaj dni pa je ze zacela nekak venet oz ze usiha. zalivam usak dan z priblizn 1 deci vode. pazim da ni nikol suha oz premokra
"Bigger is always better"