Ask old farts a question

Diagnostika bolnih rastlin in prva pomoč
Odgovori
ZIKI

Re: Ask old farts a question

Odgovor Napisal/-a ZIKI »

Probaj pa povej za vsak slučaj čist malo daj pa da vidiš kako bilka odreagira
Kaj nam bo svoboda govora ce noben ne slisi!?!
martinn90

Odgovor Napisal/-a martinn90 »

Mene pa zanima kdaj morm jst preklopt lampo na cvetenje(12/12) pr scrog tehniki...kok visok morjo vrhovi zrast nad mrezo (se prav prepletam pod mrezo rastline tok casa da zapolnem celo mrezo potem pa pustim vrhove da zrastejo med mrezo navzgor) se prav kolk cm more rastlina zrast nad mrezo? Zanima me tut kok rastlina se kj zraste po tem k jo preklops na cvetenje?

A:How do you know when you are Stoned?
B:When you are too phoned to stone home.
powered

Odgovor Napisal/-a powered »

10cm nad mrežo.
mreža nej bi bla zapolnena 80% ko preklopiš na cvetenje, ampak to je relativno.

P.S. med vegetacijo nima verhov pa ni treba še prepletat, razn če je res ogromna, ti sam pusti da rastlina sama zraste 10cm nad mrežo in preklopi na 12/12(naj ti nebo to primarno, še zmeraj glej čas(1mesec...)) potem pa sam veje potegni pod mrežo, magari jih prvež.
The best drugs are made by nature.
indorgrower

Odgovor Napisal/-a indorgrower »

10-15cm mam js tko čez zimo, k je fajn mrzlo : ) ne nucam cooltuba =D Zdej čez poletje bom pa vidu, morm še ventilator ter filter kupit =D , čez zimo se ne voha tolk : )

Doma skup zbit box, ter ena poceni mreža iz prve trgovine katere sem se loh spomnu , )
martinn90

Odgovor Napisal/-a martinn90 »

Ce sm jst to zdj prou razumu to SCROG tehniko mors ti v casu vegetacije(ko rastlina raste) prepletat rastlino pod mrezo tko da stranske veje zacnejo rastt navzgor in pol k zapolnes mrezo pocakas da vse veje zrastejo med mrezo navzgor 10-15cm nato pa preklops luci na cvetenje(12/12).

Sam jst mam nad mrezo ce luc dvignem v najvisjo lego se 55cm placa tko da je rastlina na normalni oddaljenosti od luci...a bi blo bols da bi pocaku da veje zrastejo ene 20-25cm nad mrezo in bi potem preklopu na 12/12 ker ne verjamem da bodo rastline zrastle v casu cvetenja se dodatnih 40cm...ce pa pocakam da zraste 20-25cm bodo imele pa rastline v casu cvetenja se 30cm prostora za rast.

Moje rastlince pa zgledajo nekako takole:

Prosim za nasvete, pripombe...

Hvala

A:How do you know when you are Stoned?
B:When you are too phoned to stone home.
indorgrower

Čist odvisno, da razložim svoje stališče. Js sem gojil hybride, tako imenovane phenomene od ST. Zdej ena je bolj na afghani strani genetike, in se v času 2-3 tedne cvetenja ni tako razrasla kot pa ostali dve ko sta bolj na hawaian ( sativa haze, ista mama kot pa za g13 haze ), ta mi je pa ponorela med cvetenjem, rastla je 100 na uro, samo med vegetacijo mi pa ni bila tako priljubljena, full izbirčne na gnojila oz. dozo... Medtem ko mi je tam afghani tankal na vsaki postaji do konca =D
lion

Odgovor Napisal/-a lion »

lepo mas to ustimano mr.music( kaj se ta cajtng se prodaja? ) cilj pri scrogu so vrhi lepo razporejeni po celotni povrsini mreze ,v cvetu ti bo zrasl se zihr za enkrtno dolzino mas pa dost tolerance saj lahko vrhe porines nazaj pod mrezo ce se ti bo zdel kateri previsok ... pa lep grow
When life puts stones in your way
build something nice out of them
Loesje
vizzk

Odgovor Napisal/-a vizzk »

hello zanima me če je kaj narobe ker sem liste iz glavnega stebla porezu stran ,ker se mi je zdelo ,da delajo senco spodnjim vejicam
indorgrower

Ne sploh ni kej narobe : ), bodo še spodnji poganjki dobli mal svetlobe in se bo prav fajn razrastla : )
vizzk

Odgovor Napisal/-a vizzk »

ej kva pa iz cvetenjem jaz sem jih imel od kaljenja zdaj en mesec in pol na vege in so zrasle okol 40-45 cm glavno steblo porezal sem jih ene v 5 štuku in ene v 6 štuku vejice so pa dolge sedaj tem od od 5 do 10 cm. Ali bo moral še imeti na vege al se bo na cvetenju še razrasla nevem kaj pa kako ker sem imel izkušnje samo z outdoormo indoor mam pa prvič in bi mi prav prišlo par nasvetov.
Odgovori