kloniranje
-
NevarniJanez
Re: kloniranje
rata klon samo iz enega lista(3je listki skupaj)?
zelo se mi mudi s kloni.je pomembno da je voda v katerih so pomoceni 26C al ozracje al uboje? namrec namocene bi mev v isti vodi kot je grelec plavali bi pa na stiroporu.
kaksno temperaturo priporocate za maximalno hitro rast?
zelo se mi mudi s kloni.je pomembno da je voda v katerih so pomoceni 26C al ozracje al uboje? namrec namocene bi mev v isti vodi kot je grelec plavali bi pa na stiroporu.
kaksno temperaturo priporocate za maximalno hitro rast?
Kloni se ne delajo iz listov.
NevarniJanez malo si preberi celo temo glede kloniranja. Osnove so razložene, šele potem pa pridejo na vrsto malo bolj specifična vprašanja.
-
NevarniJanez
prebrau sem celo temo.ne bluzi ce neznas odgovort...
Dragi NevarniJanez
Forum>Vzgoja za začetnike>Kloniranje, Stran 1
Quote:
za rast korenin kloni zahtevajo naslednje pogoje:
- 16-20 ur svetlobe na dan,
- visoka vlažnost zraka,
- 25 °C. (Zrak)
Quote:
potaknjence se pripravlja iz mehkih poganjkov (če so trši, je proces rasti korenin dolgotrajnejši. iz lista baje tudi deluje, sam še nisem probal).
Glede na to da naj bi imel v vodi pomočene le za kratek čas,je lahko voda na sobni temperaturi.
Bolj kot sama temperatura bo na rast vplivala vlaga v zraku ter količina prejete svetlobe.
Forum>Vzgoja za začetnike>Kloniranje, Stran 1
Quote:
za rast korenin kloni zahtevajo naslednje pogoje:
- 16-20 ur svetlobe na dan,
- visoka vlažnost zraka,
- 25 °C. (Zrak)
Quote:
potaknjence se pripravlja iz mehkih poganjkov (če so trši, je proces rasti korenin dolgotrajnejši. iz lista baje tudi deluje, sam še nisem probal).
Glede na to da naj bi imel v vodi pomočene le za kratek čas,je lahko voda na sobni temperaturi.
Bolj kot sama temperatura bo na rast vplivala vlaga v zraku ter količina prejete svetlobe.
-
matevzturk
zanima me če lahko iz klona k ti zraste održeš nov klon in pol s tega spet še enga?(če je možn,pa že če je če se kej kvaliteta kvar? )
-
PeroMan
ma dej no...usaj PROBAJ prebrat prejšnje strani.
ja! iz klona lahko narediš klon,zakaj pa ne? o.O
ja! iz klona lahko narediš klon,zakaj pa ne? o.O
-
NevarniJanez
kloni so sedaj 15 dni v vodi.temperatura je 24C so pa pod varcno zarnico.ni vidnih znakov korenin ali odebeljenja.kaj je narobe?
Po mojih izkušnjah v vodi kloni naredijo korenine zelo počasi. (3 - 6 tednov).
Najhitrejša metoda in meni najljubša je bla šotne tablete + od plantele prahec za ukoreninjanje zelenih podtaknjencev (3€ v vsek trgovinah z pripomočki za vrtnarjenje, še celo v Leclercu ga majo) in vse skupi v klonator oz. rastlinjak za podtaknjence (4€ bau-haus/max..) . Z uporabo grelnega kabla pod klonatorjem, ki je držal temperaturo na 25 Celzijev so bli kloni ready v enem ali najkasneje dveh tednih, brez kabla pa v 2-3.
Najhitrejša metoda in meni najljubša je bla šotne tablete + od plantele prahec za ukoreninjanje zelenih podtaknjencev (3€ v vsek trgovinah z pripomočki za vrtnarjenje, še celo v Leclercu ga majo) in vse skupi v klonator oz. rastlinjak za podtaknjence (4€ bau-haus/max..) . Z uporabo grelnega kabla pod klonatorjem, ki je držal temperaturo na 25 Celzijev so bli kloni ready v enem ali najkasneje dveh tednih, brez kabla pa v 2-3.
Še slepa kura v jamo pade.