kakšna kazen sledi
Re: Sodišče
Dobi si odvetnika. Če je blo dejansko to da so ti vdrli v stanovanje takoj ko si odprl vrata, preiskava po mojem ne bi smela biti veljavna. Najprej prebereš tiste papirje ki ti jih porinejo v roke, bože nedaj da kaj podpišeš preden vse prebereš. Maš 2 uri časa. Pravico maš tud do odvetnika med preiskavo, in to je tud taprva stvar ki jo morš nardit. Naj bo odvetnik navzoč med preiskavo in naj jih potem lovi na napakah.
No ja, malo pozno, ampak kaj češ.
No ja, malo pozno, ampak kaj češ.
The newb is back.
Vegi ima prou, dobi si enega odvetnika, ker po tem kar si napisal z dobrim odvetnikom pade vse v vodo
police in helicopter search for marihuana ...
prav si razumel,ampak kljub vsemu sem naredil napake,tudi s podpisom zapisnika. Rožic ni več,odvetnika imam,ki čaka obtožnico,ampak kaj lahko proti policajem? Počakam da vse skupaj zastara? Pustimo da vsem nezakonito vdirajo v hiše? Na nalog pa se ni mogoče pritožit,tudi če bi se dalo,se pol lahko samo odseliš,kot že rečeno na Mars,pa še tam te najdejo in ti naprtijo preprodajo muh sestradanim žabam!
Kot vidim, si že najel odvetnika, kar je v tem primeru tudi najbolje. Kazen, ki ti grozi, je namreč lahko zelo različna, zato bom naštel kazni od najmilejše do najstrožje:
- od 200 do 600 € za posedovanje drog ali zapor do 30 dni, po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami
- od 400 do 21.000 € za proizvodnjo in promet nedovoljenih drog, po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami
- od 6 mesecev do 8 let zapora, za proizvodnjo ali promet z drogami, po Kazenskem zakoniku
Možno pa je tudi, da te odvetnik zaradi napak v postopku reši brez kazni.
- od 200 do 600 € za posedovanje drog ali zapor do 30 dni, po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami
- od 400 do 21.000 € za proizvodnjo in promet nedovoljenih drog, po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami
- od 6 mesecev do 8 let zapora, za proizvodnjo ali promet z drogami, po Kazenskem zakoniku
Možno pa je tudi, da te odvetnik zaradi napak v postopku reši brez kazni.
LP, ekolog
ma ja to itak,nalog je napisan tak da proti njemu nimaš kaj,ko so ti enkrat v bajti,saj so prišli samo po rože.
Včeraj sva šla z kolegom enga pokadit v gozd (cca. 2km gozdne poti), nakar prideta policista.
Kolega je imel 2.5g in jaz tudi 2.5g. Jaz sem svoje zatlačil za jajca, kolegi je pa našel. Nakar še mene pretipa in mi iz hlačnice pade pack direkt pred njega. Vzame oba packa in gre v avto. Po mojem krajšem prepričevanju, da nas država krade, da nismo lopovi, da nismo narkomani.. , je rekel, da bo pisal kazen samo enemu.
Tako je vzel 4g in vrnil en "oropan" peck, v kateremu ni bilo več kot 0.5g!
Kolikšna kazen sledi, saj se mi zdi da je pa 200€ prehuda? Pisal bo pa itak mogoče 0.5g, saj bo ostalo sam skadil.
Kolega je imel 2.5g in jaz tudi 2.5g. Jaz sem svoje zatlačil za jajca, kolegi je pa našel. Nakar še mene pretipa in mi iz hlačnice pade pack direkt pred njega. Vzame oba packa in gre v avto. Po mojem krajšem prepričevanju, da nas država krade, da nismo lopovi, da nismo narkomani.. , je rekel, da bo pisal kazen samo enemu.
Kolikšna kazen sledi, saj se mi zdi da je pa 200€ prehuda? Pisal bo pa itak mogoče 0.5g, saj bo ostalo sam skadil.
Quote:
Včeraj sva šla z kolegom enga pokadit v gozd (cca. 2km gozdne poti), nakar prideta policista.
40 do 200 € bo kazen, če je bila droga namenjena le za enkratno lastno uživanje.
40 do 200 € bo kazen, če je bila droga namenjena le za enkratno lastno uživanje.
LP, ekolog
Quote:
Kaj je pa sploh polcaj delu v šumi?Pa a niso gozdne poti na tako rečeno lastno odgovornost???
Kaj je pa sploh polcaj delu v šumi?Pa a niso gozdne poti na tako rečeno lastno odgovornost???