režim osvetljevanja
Re: režim osvetljevanja
edina manipulacija režima osvetljevanja je ta...da lahko dan skrajšaš ali zdaljšaš,ampak potem rabis tedenski timer...ker rastlina pač cveti pri 12 urah teme...
npr.
v zadnjih dveh tednih namesto da ima teden 7 dni, lahko z manupulacijo timerja(tedenskega) spremeniš svoj photoperiod da bo teden imel samo 5 dni...tako bo cvetenje prbl 4-5 dni podaljsano(če to naredis samo za dva tedna) v resnici bodo pa rastline v zadnjih dveh tednih pridobile 80% več svetlobe...
**
1 dan ponedeljek od 6.00 do torek 3.36
2 dan torek 15.36 do sreda 13.12
3dan četrtek 1.12 do četrtek 22.48
4 dan petek 10.48 do sobota 8.24
5 dan sobota 20.24 do nedelja 18.00
in s5 ponedeljek...
npr.
v zadnjih dveh tednih namesto da ima teden 7 dni, lahko z manupulacijo timerja(tedenskega) spremeniš svoj photoperiod da bo teden imel samo 5 dni...tako bo cvetenje prbl 4-5 dni podaljsano(če to naredis samo za dva tedna) v resnici bodo pa rastline v zadnjih dveh tednih pridobile 80% več svetlobe...
**
1 dan ponedeljek od 6.00 do torek 3.36
2 dan torek 15.36 do sreda 13.12
3dan četrtek 1.12 do četrtek 22.48
4 dan petek 10.48 do sobota 8.24
5 dan sobota 20.24 do nedelja 18.00
in s5 ponedeljek...
mrbit je pa samo štroma zmanjkal za par uric pri nekaterih rastlinah lahko tak izpad povzroči flowering vsaj pri men je blo tko
heki
heki
-
INKVIZITORKA
Quote:
mrbit je pa samo štroma zmanjkal za par uric pri nekaterih rastlinah lahko tak izpad povzroči flowering vsaj pri men je blo tko
heki
Cvetenje na vegetaciji je odvisno samo od sorte.
heki
Cvetenje na vegetaciji je odvisno samo od sorte.
men je AD začela autoflower pa mi ni blo jasn zakaj ker so se sam laski pojavl pa pol posušil pol sm pa zvedu da je biu štromar pr ns pa je biu štrom izkloplen 4 urce, takrat mi je tud laske nardila pol
ne wem no možno da je blo kje druzga v igri
heki
ne wem no možno da je blo kje druzga v igri
heki
mi lahko gdo svetuje glede režima osvetljevanja, ker z svojim nisem zadovoljen, namreč v cveteni celici imam 2x200w envirolite luči ena luč je z belim spektrom druga z rdečim bela luč se prižge ob 11 ugasne ob 19-ih rdeča se prižge ob 15 ugasne ob 23-ih rože cvetijo že cev mesec cvetovi so pa veliki, komaj za palec nohta je to normalno ali so cveti premajhni
ma kar se osvetlevanja tice je tko kups 400w hps ga das nad kloncke 14 dni al pa 3 tedne na 18 6 ksn slab meter 75 cm pojpa veselo timer das na 12 12 pa je prob. resen ja lampa se pa spusti ksnih 50 45 cm od rozic pa ce lampa zmore recimo 5 roz dobr osvetlit jih ne bos spodej 17 zrasu saj ne tko ql lp testirano
aja snoop? a res? a ti mogoce ves da si v napredni vzgoji...in da se tle pogovarjamo o ALTERNATIVAH tega kar NEJ bi blo...
-
LojzeVrtnar
eno vprašanje glede tega osvetljevanja z navadno žarnico.
mam dve rožci na oknu in me zanima al jima jebe naravni ritem (seprav vedno krajši dan) luči ki jih mam v sobi dostkrat pržgane tko skor do jutra?? da bo slabse cvetela al kej podobnega??
mam dve rožci na oknu in me zanima al jima jebe naravni ritem (seprav vedno krajši dan) luči ki jih mam v sobi dostkrat pržgane tko skor do jutra?? da bo slabse cvetela al kej podobnega??
Nisem na tvoji strani. Sem na strani argumenta.