OUTDOOR 2014
Re: OUTDOOR 2014
Zanima me katero zemljo kupujete za v lončke v katere datse kaljena semena?
Sam sem namreč v Kaliji kupil zemljo Valentin Optimum Zemlja za balkonske rože, ki ima 60% šote, 30% humusa in 10% perlita.
Ali je ta zemlja dobra da v njo dam kaljena semena ali lahko teh 30% humusa požge rastlinco?
Hvala!
Sam sem namreč v Kaliji kupil zemljo Valentin Optimum Zemlja za balkonske rože, ki ima 60% šote, 30% humusa in 10% perlita.
Ali je ta zemlja dobra da v njo dam kaljena semena ali lahko teh 30% humusa požge rastlinco?
Hvala!
Ni problem humus, bolj kolko je gnojila dodanega, ta zemlja je verjetno premočna, ni pa nujno...
če nočeš riskirat pojdi po zemljo za sajenje...
če nočeš riskirat pojdi po zemljo za sajenje...
Piše da sta 2kg/m3 NPK gnojila. Nazadnje sem uporabil zemljo za setev in pikiranje, ki pa ima 1kg/m3 gnojila, torej 1x manj. Prav tako je čista šota, sedaj ta pa ima noter humus.
Kaj menite, mi jih lahko uniči ali ne?
Kaj menite, mi jih lahko uniči ali ne?
jaz nebi tvegal zihr je zihr
Zanima me ce se je brez vrsickanja in fimanja pridelek lahko prav tako velik , ker pac je to moje prvo leto gojenja in nimam izkusenj s tem ??
Katero zemljo pa drugače uporabljate za štart?
-
Lisica4248
Jaz bi isto vprašal glede zemlje, če v merkurju kupim balkonio in zmešam 70% balkonije 30% zemlje iz placa +(agrogel + vulkanski pepel), a bi blo treba še kšno gnojilo v obliki pelet zravn zamešat a bo že dost močna zemlja brez gnojila??
hvala!
hvala!
Balkonia je ful močna. Če boš še dognojiu boš skuru.
@Lisjak4248 a se ti da pogledat na Balkoniji koliko ima gnojila na m3 in kakšno je razmerje NPK?
Hvala
Hvala
dognojevat je vsekakor dobro, te kupljene zemlje zadostujejo za nekje 3 tedne