Zaslužek, prodaja in komerciala

Uporaba, zloraba, uživanje, posledice, hašišarska parafernalija...
Stari uporabnik #1273

Zaslužek, prodaja in komerciala

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1273 »

Ok zdej me zanima eno tako simple vprašanje, pa preden me začnete zmerjat s kapitalistom itd., naj povem da me to ne zanima za lastne potrebe !

VPRAŠANJE:
Cca. koliko denarcev (vam) prinese ena rastlinca, če upostevamo da prodajamo samo njene osnovne sadove in gre 100% tega v prodajo (samoporabe ne odštejte )? Zdej vem da so odstopanja, tko da napište približno.
Stari uporabnik #514

Re: Zaslužek, prodaja in komerciala

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #514 »

Ko sem nazadnje kupoval krompir, je stal 60 SIT/kg, pomojem pa, da ga na eni rastlini zraste cca. 2-3 kg. Tko da krompirja se ti ne splača flancat.

Pri solati je odvisno od sorte, radič je mal dražji, najboljši biznis je pa motovilec, samo veliko dela je. Ostale povrtnine so prepoceni, zato ti ne priporočam, da se ukvarjaš z njimi.

Potem pri jablanah, prvih nekaj let sploh ne rodijo, potem pa bolj malo, zato se ti ne splača, ker je cena jabolk nizka. Enako je z ostalim sadnim drevjem.

IMHO, bi največ profitiral, če naflancaš kiwije, banane, al pa buče, namreč bučnemu olju je zadnje čase ful narasla cena.

Hope this hepls....
Stari uporabnik #1516

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1516 »

vidm da si dokaj nov, na to vprašanje ti še alah ne more odgovort, ker je čist odvisno od vzgoje, semen,....
Iz nje lahk dobiš čisto nič lahko pa tudi do 100.000 ali pa še več, odvisno od pridelka, veselo sajenje
Stari uporabnik #1273

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1273 »

Kukr vidim po datumu (ne po statusu), si ti bl nov kot jst ! No pa pustmo to...

Jst sm napisu da vem da so odstopanja, in naj kdo pove prbližno... Itak da če nč ne zrase ne morš met dobička, sej zemlje še noben ni prodajow. Mene zanima tko eno povprečje, za pridelek zmerne kakovosti, ki lahko zrase vsakomur brez posebnega truda.
Stari uporabnik #238

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #238 »

Zakaj te to zanima? A za policijo ?

Na eni rastlini je FOAF dobil enkrat 800 g. Zdaj pa si zračunaj koliko ti to lahko nanese, če prodajaš 100g za 35000 SIT.

Valda je to samo utopia, ker so številke potem vedno drugačne.
Stari uporabnik #1945

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1945 »

Sam osebno lastnega pridelka niti pod razno ne bi nikoli prodajal,razen kot uslugo znancu če bi me prosil,ker je preveč truda potrebnega.
Sploh pa ukvarjanja s kakršnokoli prodajo mamil(se pravi računanje na dobiček od prodaje le teh) se na koncu vedno izkaže kot popolna utopija,tako ali drugače.
Stari uporabnik #238

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #238 »

Rekel bi, da je odvisno vse od sreče in iznajdljivosti. Tisti pravi profiji se zaslužijo za vse življenje z preprodajanjem. Zdaj to je res drugo kar v bistvu tu debatiramo. Taki modeli brez izkušenj in brez sreče si kar nekaj v glavo vbijejo, pol na koncu pa ali jih policija dobi ali pa so v takih pufih, da ne upajo iz hiše.

Spet se ti po mojem najbolj splača sadit. Edino tako se nekako zasluži. Samo kaj kurc, ko če enkrat začneš svojo odlično domačico preprodajat in potem ta izpodrine vso preveč po sloveniji nakopičeno albanko in iz tega sledi, da ful na veliko preprodajaš iz tega pa sama sranja: FOAF je poznal FOAFa in ta je poznal FOAFa, ki je zelo na veliko dilal z ganjo. Na eni strani so mu bli močno za petami varuhi reda, na drugi pa ostali dilerji, prevaranti, idioti, ki so po moje še desetkrat nevarnejši. Kolikokrat se je zgodilo, da je bil ob denar, ali pa dobil po pički. Kasneje so ga še zasačli in zdaj je v čuzi.

Dobro to je lahko samo ena od pogostih možnosti, ki se dogajajo.

Najboljše je definitivno nekje sam posadit za lastno uporabo in rel, če te že kdo prosi mu daš in ne prodaš za dva, tri jointe.
Stari uporabnik #2009

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2009 »

uuu, dobra tema! bravo!!

vzgajat bilke za prodajo je po mojih merilih neetično dejanje! zame je nedopustno, da bi kr en geto osebek cvetove ene od mojih ljubic kadil skupaj v mešanici z marlboro lights, se glupo smejal in debilno prijavljal kuk je ubit. fuck it! za take naj bo zarad mene tut albanka!

tvoja bilka je tvoja domača žival!!! in kot taka zate neprecenljiva. bilke obiskuješ vsak dan, jih zalivaš, oblikuješ, spremljaš njihov razvoj od malih nog... postrežeš jim z najboljšo hrano, vsaka se različno odziva. včasih te preseneti - na specifičen način pokaže, da je nezadovoljna. če je hudo, lahko tudi zboli. poskusiš ji pomagat. in ko ti uspe, se počutiš kt po seksu... :P rastline se formirajo v zapeljive ženske, ki znajo celo vračati ljubezen!! vsaka je unikatna, ima nekaj svojega. in vsaka je tvoja! (ne zdej prehtevat s freudovskimi teorijami itd. moja human lubica me v hobiju podpira, je pa ona žal proti human poligamiji, tko da moarm svoje testosterone brzdat s thc ljubicami - konec koncev je monogamično usmerjena družba kriva za moje vedenje)

in kar se tiče trave, ki je na trgu - tista, ki jo zamenjaš z $$$. do nje nimaš več odnosa, zate je brez vrednosti.. sčasoma ti postane vseeno, ali jo kadiš ali ne.

sicer pa indoor dobiš 60g/bilko. 1.2g/W energije. 1g=1000 - 1500 SIT. pri 250W teoretično znese 300.000 - 450.000 (v 3 mesecih). no ja... meni osebno se to ne bi splačalo. če bi želel prodajati, bi štartal s 1000W, kar znese 1.200.000 - 1.800.000, pa spet ni nevemkaj - odštej stalne stroške in amortizacijo opreme, popuste za večje količine, pa še obvezen monetarni backup v primeru, da te dobijo (ko prodajaš, si zilijonkrat bolj izpostavljen kot če deluješ privatno, sumljiva pa je že mesečna poraba energije).

zagotovo se splača, če gojiš zase. obstaja mnogo ljudi, ki so nehali kadit (in prodajat), pa še vedno gojijo... zakaj? vrni se na začetek tega posta in beri še enkrat. [si že? še vedno ni jasno? eee, žal ti ne morem ti pomagat.]
Stari uporabnik #1654

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1654 »

Men se pa zdi neeticno delat za mejhne pare u fabrki, medtem k nekateri misljo da dnar iz riti prleze, sam fajn na mehkm pa na toplm mora bit.
Podpiram preprodajalce in pridelovalce, k delajo to za dnar. Stuf od nekje mora pridt in vsak ga v svoji karieri kdaj nabav. Sm pa proti "ciganiji" k se za staf folk nateguje, prefukava ipd... k isti modeli na debelo vozjo vse droge (ganđo in hors), ilegalce, ukrajinske mladoletnice ipd. To je od vsasga odvisn kje nabavla, saj ti je jasn al je clovk uredu al je kenja.
Stari uporabnik #2009

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2009 »

Quote:
k isti modeli na debelo vozjo vse droge (ganđo in hors), ilegalce, ukrajinske mladoletnice ipd.

ampak ravn velike kriminalce država ščiti, male pridelovalce pa ganjajo.

LE VKUP LE VKUP UBOGA GMAJNA!!!!!!!!!!!!!!

KMEČKI UPOR!
Odgovori