joint, žbek, ...
joint, žbek, ...
Živjo
tole rabim za knjigo, ki jo prevajam, ampak tudi sicer bi bilo fino imeti nekje na kupu čimveč različnih imen za joint. Jaz recimo prispevam tole: žbe(k), žbergla, špinel (slišala pri Iztoku Mlakarju)... Hm, potem mi pa že zmanjka. Vsaka ideja je dobrodošla. Napišite tudi, na katerem koncu Slovenije se izraz uporablja; Štajerci imate najbrž druge izraze kot Primorci, ali pa Gorenjci, Dolenjci...
Pa lep pozdravček!
tole rabim za knjigo, ki jo prevajam, ampak tudi sicer bi bilo fino imeti nekje na kupu čimveč različnih imen za joint. Jaz recimo prispevam tole: žbe(k), žbergla, špinel (slišala pri Iztoku Mlakarju)... Hm, potem mi pa že zmanjka. Vsaka ideja je dobrodošla. Napišite tudi, na katerem koncu Slovenije se izraz uporablja; Štajerci imate najbrž druge izraze kot Primorci, ali pa Gorenjci, Dolenjci...
Pa lep pozdravček!
-
botanicarka
Re: joint, žbek, ...
joint (beri ðojnt), joli (beri ðoli), jolanda, petarda, žbl (kot tisti ki ga zabiješ v les), kanon, raketa, bakla,... zaenkrat mi to pade na pamet, pa jih je sigurno še precej v uporabi
ljubljana (moj okoliš) jola, žbe, raketa, basa, smotka
heki
heki
Krasno, kmalu bomo lahko naredili kak slovarček! Le tako naprej...
spinel, tuba, bkla, joint (ok, ta je itak univerzalna), plin. sm pa s severne primorske.
LOAD BONGS, NOT GUNS
jola joint raketa basa petarda spinel že bolj redko aja pa seveda bakla evo to so najpogostejši izrazi pa mislm da kr po celi slo
Enjoy what is natural
ðoint, žbljont (ako ne morš rečt joint:D), miki, rakta v primeru če je kaj extra močnega v igri ...
Nic, grem enga pihnt
Nic, grem enga pihnt
DEATH BEFORE DISHONOR!
zgoraj še nisem zasledil: pita (Lj)