Pozdravljena ekipa,imam eno vprašanje na katerega nikjer ne najdem odgovora,ne na netu in tu na forumu.Evo imam dva kompleta Philips Son-T 400W (HPS) in še dve rezervni žarnici,na vseh štirih žarnicah piše Philips SON-T 400W,na škatlah od žarnic pa samo Philips SON,no mene skrbi,ker na netu najdem samo modele žarnic Son-T Pia,Son-T Plus,Son-T Master Grow...,samo Son-T pa nikjer.
A mogoče kdo ve kaj o teh Philips-ovih lampah,rad bi preveril če so ok za vzgajanje rastlin??
Zaenkrat se mi zdi,da rastejo kr dobro so stare 14 dni in so zelo goste in razvejane,kako pa je za cvetenje pa nevem in to me muči:P
Hvala pa lp.
SON-T 400W
Re: SON-T 400W
kul je...to je pac sam mal od spektra odvisn...ene majo vec modre...druge vec rdece...vse son-t so hpske
vse ti pasejo na luc ti mas samo tisti nastavek...
ti samo poglej kera ma taprav spekter in to je to
ti samo poglej kera ma taprav spekter in to je to
to je klasična visokotlačna natrijeva žarnica... in to je to.. jaz uporabljam samo to vrsto že neki let in zadeva je ok. imam jih 250w in 400w. ta je idealna za cvetenje, lahko pa jo uporabljaš ves cikel. samo pazi, da ne skuriš prijatlc (vročina). predlagam manjši ventilator znotraj boxa
Mere so:140cm dolžina,110cm višina in globina 75cm,zgoraj v box-u imam 2x120mm pc ventilator za odvod zraka spodaj pa 2x80mm pc vent.za dovod zraka plus en vent.na 220V za mešanje.
Temperatura ob prižgani lampi 29-30*C,ob vgašnjeni pa pade na 24*C.V njem mam 16 rožic in delam z ScrOG tehniko zaradi višine boxa,še to,zgoraj na stropu boxa imam majhna vratcakatera lahko odprem in dvignem lampo višje če bo potreba zaradi temperature,kar tut vrjetno bo.
Lp.
Temperatura ob prižgani lampi 29-30*C,ob vgašnjeni pa pade na 24*C.V njem mam 16 rožic in delam z ScrOG tehniko zaradi višine boxa,še to,zgoraj na stropu boxa imam majhna vratcakatera lahko odprem in dvignem lampo višje če bo potreba zaradi temperature,kar tut vrjetno bo.
Lp.
the walley of sylvania