ok, sej ne rečem, da sem jo kadil sam v zdravstvene namene. jst sem se šel bolj rekreacijsko rabo. namest da bi šli s frendi na pivo, se ga nabil in pol razbijal javno lastnino, smo se rajš zbral nekje v naravi, vsak je enga obrnu, smo jih pokadil ob debati in se lepo mel. nismo delal nobene škode, nič razbijal, nikol se nismo tepl (kot to počnejo naši vrstniki, ki se ga napijejo), drug dan smo se spomnil vseh dogodkov (kar vrstniki s flašo težko trdijo),... kaj je že narobe s tem? aja, kršili smo ene par postavk zakona. posedoval smo travo, omogočal smo uživanje drug drugemu ker smo si jointe podajal v krogu, kdaj je blo mal prometa, ker je pač nekdo obrnu zadnjo bulco in mu je kdo posodu še eno za domov za ob jutranji kavici. drugič je ta frend vrnu eno bulco tistmu k mu jo je posodu, kar je baje spet promet,... v glavnem, bili smo 'najhujši kriminalci'.
opažam pa, da marihuanarji precej bolj naje*ejo kot uživalci na iglah. ko te policaj vidi kako kadiš v parku na klopci, je takoj pogumen, pride težit, vzame joint, ti prebrska žepe, spiše zapisnik in dobiš sodnika. ko vidi narkomana z iglo, se rajš obrne stran. če se slučajn odlolč, da bo pristopil do njega, pa si kmalu premisli, ko narkoman vzame iglo v roke. verjetn se nebi rad okužil s kakšno boleznijo, če ga narkoman slučajn špikne.

no, nekam mi je rdeča nit padla. sem jo že najdu

v glavnem kar se tiče medicine, sem jst konopljo uporabljal namest ketonala proti hudim migrenskim glavobolom. če ma kdo kakšno škatlco doma, naj si prebere stranske učinke ketonala in naj razmisl kaj je bolj varno uporabljat. zarad problemov, ki sem jih mel z našimi vrlimi policisti sem zavestno nehal kadit travo že več kot dve leti nazaj.
pred kratkim sem mel eno dokaj hudo prometno nesrečo, ki mi je na začetku povzročala precej hude bolečine na predelu zloma. zdravnica mi je predpisala olfen, ki ima spet eno dolgo listo stranskih učinkov. sej sem jih ene par pojedu in ob tem opazil precej teh stranskih učinkov. trajal je 2 ure preden je zagrabl, pol so se pa začel pojavljat stranski učinki. po tabletah nikol nism mogu zaspat. ko me je nekega dne spet bolel, da sem komej še zase vedu, se je oglasu frend s svojo domačico. pomislu sem: sej na cesti itak ne bom še vsaj en mesec, zakva pa neb enga pokadu, sigurn bo pomagal. frend obrne joint (s tobakom, tle zlo mal folka rola čistake, ampak mi ni panike, itak kadim tobak), nardim par dimčkov (recimo da sem pokadu max 2cm jointa), se uležem na kavč in po 5 minutah ne čutim več nobene bolečine. mal mi je bil čudn filing, ko sem po dveh letih spet kadil. v glavnem pomagal je bolj kot vsako zdravilo in kar je najbolj pomembno, pomagal je v momentu.
zdej ko sem spet udeleženc v prometu si ne upam več kadit (policaji še kar kuhajo zamere). občasno se še pojavljajo bolečine, ki jih ponavad poskušam premagat s spanjem. je sicer kriza zaspat, če te nekj boli. včasih mi pomaga salvija (upam, da ne bodo zdej še tega prepovedal), včasih pa sam ležim na kavču in gledam mehiške nadaljevanke (hudo uspavalno sredstvo).
je pa ena podobnost s tvojim primerom. ko sem prvič šel k zdravnici zarad migren, mi je dala ketonal. ko sem šel drugič in ji začel naštevat stranske učinke, ki sem jih opazil, je rekla da bi mogoč blo treba kakšno druo pot izbrat. takrat sem bil še srednješolec in sem okrog vratu nosil obesek ganjinega lista. vprašala me je, če kadim. rečem da mogoč ene pol škatlce na dan. pa mi reče nazaj: 'ne mislim tega'. podobno kot v tvojem primeru mi je neuradno predlagala, da poskusim še s travo, s povdarkom na tem, da če komu rečem, da mi je ona svetovala, da bo vse zanikala. bojijo se za svoje licence in verjetn ne upajo vsakomur 'neuradno' svetovat s čim naj se zdravi. če bi v javnost spravili take pozitivne izkušnje, bi ji bila bolj naklonjena. lahko bi nam dovolil recimo 5 komadov na osebo, za zdravstvene potrebe (tko kot majo šnopčkarji 'za zdravila'). da bi mel v omarci namest 10 škatlc različnih zdravil za razne zadeve le ene par kozarčkov različne robe (za različne potrebe).