zdravo.
odločil sem se da je skrajni čas da si naredim box. torej zastavil sem si stvar takole.
omara dimenzij 104x87x40cm globine. zgoraj in spodaj je se dodaten regal/polica istih širin in višine 33cm.
250 hps, cool tube. cevi za cooltube so 12cm, plastične. izhod zraka za cooltube bom speljal navpično iz boxa. do naslednjega regala fleksibilna cev, naprej še unih 30cm neka plastična, zatesnjena, tako da je izhod ven iz omare (regala). zrak v cool-cevi bo vlekel ven en rač. ventilator (3w, premer krilc:9cm), nameščen v navpični odvodni cevi (ustvarjal bo podtlak). ne vem še na kakšno voltažo ga bom priklopil, na 12 je precej glasen

vhodna cev v tubo bo 'vodoravna', vhod iz strani omare, čimbolj pomaknjen na dol (do meje oviranja bodočih rožic), da se ne bom boril proti termodinamiki.
za prečrpavanje zraka v in iz omare bodo skrbeli 3je rač vent. 2 VEN, 1 NOT. naredil bom še dodatne luknje v stranico omare, v površini ventilatorjeve luknje, pred njega pa dal pisarniški vent.
vse luknje bom zaščitil z mrežico za komarje in naredil nekaj, kar bo ustavilo svetlobo (ne vem še točno kaj). razmišljal sem, da bi 'naredil' iz te fleksibilne cevi l-del, in ga pobarval na črno. na ta način bi tudi preprečil mešanje toplega (box VEN) in mrzlega zraka (box NOT, cool-t NOT), ki so vsi na isti stranici in cca 15 cm od zidu. VEN l-kotnike bi seveda obrnil na gor, NOT cevi, pa na dol in pustil da deluje termodinamika (morda bi dal med omaro in steno neko poličko, ki bi fizično ločevala mešanje T in Hl. zraka.
vse ventilatorje bi montiral 'na mehko', viseče, da bi bil box čimtišji. za vsak ventilator bi v stranico navil 4 vijake, in vent nanje pritrdil z elastikami. vmesno razdaljo do luknje na stranici, bi premagal z koščkom flex cevi. vsi venti bi bili v boxu, spet zaradi tišine.
pa še skica

predlogi, pripombe, kaj mislite,...
hvala lp
Nisem na tvoji strani. Sem na strani argumenta.