OUTDOOR 2008
Re: OUTDOOR 2008
connor,tukaj na zadnji sliki imaš mrežo po vrhu zemlje.100% so kakšni krvosesi (spidermites ali kaj podobnega).Čimprej uštimi ker roži ne fali veliko do 'onostranstva'.
vse kar sm napisu...sm si tut pravkar izmislu!
Škoda, da jih maja meseca nisi imel še kakih 14 dni doma na pedenanju. Zdaj moraš izkoristiti še teh dobrih 14-20 dni vegetacije. Okopaj(razrahljaj) zemljo pred dežjem. Zalivaj na polno ko bo vroče (zjutraj ali zvečer) in dodaj kakšno tekoče gnojilo z več dušika naslednja dva tedna. Zna kaj narest tudi v 14 tih dnevih zdaj ko so temerature prave in še močno sonce. Bolje je pozno kot nikoli in lepa izkušnja za bodočnost. Tiste mrežice laksi itd. so brez veze. Treba je močno sadiko ven odnest, da preživi napade raznih škodljivcev.
Okopavanje(rahlanje zemlje) pred ponedeljkovim pljuskom ki sledi pa vsem priporočam, da dobijo korenine kisik, in pošteno dozo vode.
Okopavanje(rahlanje zemlje) pred ponedeljkovim pljuskom ki sledi pa vsem priporočam, da dobijo korenine kisik, in pošteno dozo vode.
Spoznavanje narave in družbe (SND)
Ja ganjakmet glih o okopavanju pred nalivi je pisalo v zadnjem izvodu Delo in dom.
Bistvo je da je zemlja dobro zračna in po možnosti zalita pred deževjem saj tako voda počasneje odteče in korenine več pokasirajo vode in hranil,zgodi se namreč,da so rastline žejne že naslednje dni kljub močnim padavinam,če je zemlja presušena in zbita
Bistvo je da je zemlja dobro zračna in po možnosti zalita pred deževjem saj tako voda počasneje odteče in korenine več pokasirajo vode in hranil,zgodi se namreč,da so rastline žejne že naslednje dni kljub močnim padavinam,če je zemlja presušena in zbita
-
LojzeVrtnar
jest tut ko mam zunaj v loncih, najprej malo zalijem, pa pustim da se zemlja malo prepoji, nato grem pa spet na polno zalit. drugače najde voda prvo brazdo v zemlji in steče skozi lonec. podobno je pri outdooru pri nalivih, le da steče pač drugam, na najnižjo točko terena.
Nisem na tvoji strani. Sem na strani argumenta.
Quote:
Ja ganjakmet glih o okopavanju pred nalivi je pisalo v zadnjem izvodu Delo in dom.
Lahko bi poskeniral to in prilepil. Okopavanje je zelo pomembno in tudi mi premalo pišemo o tej temi. Včeraj sem bil na placu in sem ravno to storil. Okopal in zalil(dognojil) zaenkrat še z več dušika (Canna Tera Vega).
Zdaj samo še čakam da lepo zalije dež. Izgleda, da bo že danes popoldne.
Ena slikca: The Church
Lahko bi poskeniral to in prilepil. Okopavanje je zelo pomembno in tudi mi premalo pišemo o tej temi. Včeraj sem bil na placu in sem ravno to storil. Okopal in zalil(dognojil) zaenkrat še z več dušika (Canna Tera Vega).
Zdaj samo še čakam da lepo zalije dež. Izgleda, da bo že danes popoldne.
Ena slikca: The Church
Lepa cerkvica Gk, nažalost nimam skenerja niti solidnega digitalca, moja tehnika je ostala na ravni prejšnega stoletja.
Za ljubitelje paradižnikov: tiste gnile madeže-take rjave,povzroča pomankanje kalija oziroma kalcija.
Pa lp
Za ljubitelje paradižnikov: tiste gnile madeže-take rjave,povzroča pomankanje kalija oziroma kalcija.
Pa lp
Lepa še bo, če bodo dobri pogoji. Za enkrat ni nič posebnega, in če bi jo imel na vrtu ali pa nekje blizu doma bi bila gotovo večja. Za gverilo je pa čisto ok. Itak ima še slab mesec vegetacije , ker ta ni čisto zgodnja sorta, -bo še naredila. Je dobila spet novo dozico gnojil in okopavanje.
GanjaKmet, koliko stara The Church ?
-
WeedSmoker
toča?! pr meni ga sonce seka
GanjaKmet, ne nameravam biti ofenziven :> samo sorta/vigor me zanima
GanjaKmet, ne nameravam biti ofenziven :> samo sorta/vigor me zanima