Se pravi semena v vato skrbet da bo skos vlažn pa fajn da so v temi. Pa nimam kej dost za falit Direktno iz zemlje pa negre ker mi po stanovanju zavzame preveč prostora za na balkonu bo pa slabo vreme
Ask old farts a question
Re: Ask old farts a question
No super, hvala za odgovor.
Se pravi semena v vato skrbet da bo skos vlažn pa fajn da so v temi. Pa nimam kej dost za falit Direktno iz zemlje pa negre ker mi po stanovanju zavzame preveč prostora za na balkonu bo pa slabo vreme
jaz semena vedeno kalim tako da robec pošpricam z vodo tako da je moker(ne sme teči od njega), v sredo dam semena ter nato vse skupaj dam v vrečko, in odložim na kakšno polico(nikoli da je na soncu)...dan ali dva pa so kalčki zunaj...če je kaljivost slabša traja kakšen dan dlje. ni pa treba pazit na vlago in nič ker jo vrečka tako zadržuje
No bom probal ta postopek, se mi zdi še bolj praktičen, kot da skos merkam, da se mi nebo preveč posušilo.
Hvala
Hvala
Ask old farts a question
Mene tudi zanima, če mogoče kdo ve kaj o tem growboxu...
web page
lp
web page
lp
Kako zelo se bo poznalo na rstlini če dam naklita semena v lončke v katerih je zemlja s pH 5. V teh lončkih bi bile rastlinice le do začetka maja.
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
Bob Marley
Bob Marley
zalivaj z destilirano vodo in se ti bo ph hitro dvignil in ne bo problemov...samo glej da ta zemlja ne vsebuje preveč gnojil
Če semena vzkalim najprej v lončku, koliko litrski lončki naj bodo to in po kolikšnem času naj presadim zadevo v naravo?
@XCvbNNN
Sem malo brskal po spletu ter forumih in našel tole glede presajanja in velikosti lončkov upam da to bo pomagalo.
Tabela velikosti lončkov za presajanje:
višina sadike (cm) premer lončka (cm)
15 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 8 (prvo presajanje
30 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 12
75 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 20
120 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 30
Sicer pa naj bi bilo le eno presajanje boljše saj s pogostim presajanjem lahko poškoduješ koreninski sistem rastline in zaradi tega rastlina lahko tudi po kakšen teden miruje(ne raste) ter odpravlja napake na koreninah.
Če sem se kje zmotil bom vesel vsakršnega popravka
LP
Sem malo brskal po spletu ter forumih in našel tole glede presajanja in velikosti lončkov upam da to bo pomagalo.
Tabela velikosti lončkov za presajanje:
višina sadike (cm) premer lončka (cm)
15 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 8 (prvo presajanje
30 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 12
75 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 20
120 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 30
Sicer pa naj bi bilo le eno presajanje boljše saj s pogostim presajanjem lahko poškoduješ koreninski sistem rastline in zaradi tega rastlina lahko tudi po kakšen teden miruje(ne raste) ter odpravlja napake na koreninah.
Če sem se kje zmotil bom vesel vsakršnega popravka
LP
Torej kaj bolj priporočate? Če presadim rastlino samo enkrat (iz lončka v naravo) naj vzamem 30cm premera lončka?
Priporočljivo jo je vsaj 2x presadit, da se boljše razvije koreninski sistem.