Pomoč pri vzgoji - začetnik

Gojenje konoplje na prostem ("outdoor")
DuLock
Prispevkov: 21
Pridružen: 01 Feb 2016, 18:39

Pomoč pri vzgoji - začetnik

OdgovorNapisal/-a DuLock » 02 Feb 2016, 09:12

Pozdravljeni!
Letos sva se s punco odločila, da bova nekaj posadila in sicer doma na njenem balkonu. Ker se lotiva sajenja prvič, že nekaj dni brskam po netu in sem zasledil, da so avtomatiki najboljši za vzrejanje na balkonu. Imam pa še zmeraj nekaj vprašanj:
1.) Ali ko kupim semena, moram vsa porabiti, ali jih lahko shranim in kako?
2.) Kako je najlažje skaliti semena?
3.) kakšno zemljo naj uporabim in koliko veliko posodo?
4.) Katera gnojila uporabljat in v katerem obdobju rasti?
5.) Na kaj je treba paziti kot začetnik (nekaj sem bral, da je vršičkanje zelo pomembno, pa sploh ne vem kaj naj bi to pomenilo).

Najlepša hvala za vse, ko bo čas, da to posadim vržem kakšno slikco gor :D

Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1012
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Pomoč pri vzgoji - začetnik

OdgovorNapisal/-a setheh » 02 Feb 2016, 11:07

Glede na to, da si popoln začetnik (nič slabega), ti res toplo priporočam, da prebereš knjigo Marijuana Horticulture na strani Scribd (kazalo je na str. 8). V tej knjigi boš našel vse odgovore in še mnogo več. Semena ti ni treba vsa porabiti. Neporabljena hrani na suhem, hladnem in temnem mestu.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

DuLock
Prispevkov: 21
Pridružen: 01 Feb 2016, 18:39

Re: Pomoč pri vzgoji - začetnik

OdgovorNapisal/-a DuLock » 02 Feb 2016, 11:25

Uf zakon link, samo je plačjiv. Sem pa že veliko bral o vzgoji, ne pa o avtomatikih. Zato mene zanima samo kako se vzgaja avtomatike in kaj je treba paziti pri njih. Sem pa že veliko prebral o vzgoji nasplošno. Ali se le ta kaj razlikuje?
Tako da me v bistvu zanima potem samo še za zemljo kakšno se uporablja, ter koliko velik teglc, ter kako se gnoji in s kakšnimi gnojili.
Hvala

Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1012
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Pomoč pri vzgoji - začetnik

OdgovorNapisal/-a setheh » 02 Feb 2016, 14:55

Pri avto sortah je treba biti še posebej pazljiv, da povzročaš čim manj stresa, ker rastline tako hitro dozorijo in se vsak stres in počasnejša rast pozna na pridelku. Jaz avto sorte prav zaradi tega nič ne presajam, ampak seme takoj po vzklitju dam v posodo kjer bo rastlina rasla do konca. Prav tako jih ne vršičkam, LST-jam ipd., ampak jih pustim, da naravno rastejo. Če jih bosta gojila zunaj na balkonu, ne začnita prezgodaj, ampak ko bo že dovolj toplo zunaj (meseca maja). Zemlja je enaka kot za običajno konopljo. Velikost posode je dovolj kakih 30 litrov. Malo več imaš napisanega tukaj.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

DuLock
Prispevkov: 21
Pridružen: 01 Feb 2016, 18:39

Re: Pomoč pri vzgoji - začetnik

OdgovorNapisal/-a DuLock » 02 Feb 2016, 21:51

Glede na to, da ni dobro presajati autoflowerjev, me zanima katera zemlja se najbolj splača Plargon LightGrow ali Plargon LighhtMix??
Ter katero gnojilo lahko uporabljam zraven. Kolega mi je rekel, naj na začetku zraven zalivam še z radensko (za koreninski sistem), kasneje pa gnjoim z Baz Guano-om. Na etuiji od zemlje pa piše njihovo gnojilo? Je to sploh kakšna razlika, ter kaj se najbolj splača??
Zanima me tudi, če se splača spodaj par cm na debelo dati kaj unih koglic, al pa bolj grob pesek?
Hvala za potrpežljivost

belivitez
Prispevkov: 1706
Pridružen: 03 Maj 2012, 20:43

Re: Pomoč pri vzgoji - začetnik

OdgovorNapisal/-a belivitez » 03 Feb 2016, 11:31

Prvo pozdravljen na našem forumu! ;)

Za autoflowerje kot ti je setheh že napisal se sadijo v končno posodo, priporočil bi ti nekje 15l+ volumna. Pri autoflowerjih se dodaja zemlja brez velike količine gnojil in se jih naknadno gnoji z gnojili. Pri gnojilih imaš na miljone izbire. Dobre izkušnje imam z biobizz in bi ti kaj v tej smeri priporočal. Glede semen... naročiš lahko tudi samo eno samo seme, obstajajo shopi kjer lahko izbiraš po eno seme vsake sorte ;) to z shranjevanjem je tako tako sploh če si začetnik in tudi semena so draga če slučajno nepravilno shraniš in ti drugo leto ne kalijo. Glede dodatkov, ki ti jih je priporočil prijatelj pa tako... takšni dodatki se uporabljajo, ko pri rastlini opaziš spremembe (barve listov oblika listov, nepravilna rast...) torej imajo neke snovi preveč ali pa jim manjka. Velikokrat se to zgodi zaradi nepravilnega ph zemlje in vode zato je treba biti še posebej previden kot začetnik. Pravilo, ki velja pri začetku je več je manj, kar seveda najbolj velja pri gnojenju. Dodajanje drenaže je priporočeno seveda. Tukaj je vseeno kaj uporabiš ali kamenje, glinopor, kokos... vse opravi svojo funkcijo ;)

Uporabe vršičkanja pri autoflowerjih ti za začetek odsvetujem. Se, da ampak moreš vedeti kdaj, kaj in kje vrezati. Lst tehnika, ki jo je že setheh priporočil ti bo delovala najbolje pa še rastlino boš lahko držal na višini, da nebo preko balkona pogledala :)

bast5
Prispevkov: 1
Pridružen: 16 Feb 2016, 23:39

Re: Pomoč pri vzgoji - začetnik

OdgovorNapisal/-a bast5 » 18 Feb 2016, 23:36

Da si še jaz sposodim to temo... tudi jaz sem začetnik in tudi jaz bi probo na balkonu
Me pa zanima katere sorte bi priporočali za izdelavo smole
hvala

belivitez
Prispevkov: 1706
Pridružen: 03 Maj 2012, 20:43

Re: Pomoč pri vzgoji - začetnik

OdgovorNapisal/-a belivitez » 19 Feb 2016, 10:02

Odvisno za kaj jo potrebuješ...

420
Prispevkov: 189
Pridružen: 22 Sep 2015, 17:02

Re: Pomoč pri vzgoji - začetnik

OdgovorNapisal/-a 420 » 19 Feb 2016, 12:47

Kaj pa če mas namen autoflower posaditi v gozdu(na placu) ali se ga lahko presadi ali je bolje da mam v loncih kar na placu pa magar luknje skopljem in v luknjo vred dam lonec z rastlino?

Ker doma jih nemorem imeti..

Hvala za odgovor in lp
Legal or not i'm still gonna smoke it :twisted:

belivitez
Prispevkov: 1706
Pridružen: 03 Maj 2012, 20:43

Re: Pomoč pri vzgoji - začetnik

OdgovorNapisal/-a belivitez » 19 Feb 2016, 15:34

Najbolje je direktno na prostoru ampak za to ti svetujem setev konec maja ko je že zagotovo dovolj toplo ;)


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 37 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.