Šotni lončki/tablete

Na splošno o vzgoji konoplje (vršičkanje, sušenje, semena itd.)
Stari uporabnik #3691

Šotni lončki/tablete

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3691 »

Ja a je to kej uporabnega pa se splača imet al ne?

lp Logar
Stari uporabnik #4020

Re: Šotni lončki/tablete

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #4020 »

Šotni lončki? kaj je to ono zeleno k je na pokopališčih za rože??? tak zelen material k je ful čudn k ga s prstom pritiskaš se kar udira... če je to pol je kul za klone.
Stari uporabnik #3282

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3282 »

amater
Stari uporabnik #3691

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3691 »

Kdo a jaz?
Stari uporabnik #2388

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2388 »

Quote:
Jonas said:
Šotni lončki? kaj je to ono zeleno k je na pokopališčih za rože??? tak zelen material k je ful čudn k ga s prstom pritiskaš se kar udira... če je to pol je kul za klone.

malce sarkazma nikoli ne škodi
Stari uporabnik #52

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #52 »

dajte bit malo konstruktivni, ali pa bodite tiho.

sotne loncke kupis pakirane v tak valj v vsaki agro trgovini. polijes z vodo in so pripravljeni za seme. ni to tista zelena goba, ki se menda uporablja za aranziranje.
Stari uporabnik #215

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #215 »

Tablete, ki v vodi mocno nabreknejo (imajo vdelano luknjico za seme) so odlicne za kaljenje, rastlina ima dovolj hranil za dva do tri tedne.Ko korenine pogledajo skozi je cas za presajanje v vecje lonce, presadimo jih kar s tableto vred.

Lp
Stari uporabnik #4027

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #4027 »

Ja kar uporabna stvarca!Jih mam doma na tone(Bratov vrtnarski biznis)!
So zelo uporabne ker ti rastlin ni treba jemat iz platoja al pa cukat z zemle, jo kar posadis na zeljeno mesto!
Stari uporabnik #3072

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3072 »

Quote:
NupY said:
dajte bit malo konstruktivni, ali pa bodite tiho.

sotne loncke kupis pakirane v tak valj v vsaki agro trgovini. polijes z vodo in so pripravljeni za seme. ni to tista zelena goba, ki se menda uporablja za aranziranje.

Jaz sem jih vceraj prvic uporabil za klitje semen za zeliščni vrt. Ful zanimive, kolk se napihnejo

Sam uporabljam za kloning medij vermikulit/perlit, a je kdo kdaj naredil primerjavo uspešnosti šotne tablete vs. perlit /vermikulit? Prednosi/slabosti?
bosces

Odgovor Napisal/-a bosces »

mam klone v šotnih tabletkah 9 dni, danes sem opazil prve koreninice, najraje jih bi sedaj presadil v šotne lončke. Zdaj pa nevem koliko časa lahko vegetirajo v teh šotnih lončkih oz. kdaj predrejo korenine čez njih??? Rad bi jih imel še 1 mesec na vegetaciji, pa nevem če bojo tile lončki zdržali??? ma kdo izkušnje s tem???
Odgovori