GrowCloset
-
Stari uporabnik #4836
GrowCloset
Imam omaro velikosti 70cm sirine 60cm globine in 95cm visine. Zanima me ce je dovolj prostora za 2 rastlini, in ce je omara sploh dovolj visoka.
Hvala
Hvala
-
Stari uporabnik #4280
Re: GrowCloset
ja sirina pa globina sta vredu sam visina bi mogla bit ene 180 če šteješ še žarnico ti to kr ene 20cm visine uzame pa še če maš hps je to še ene 40cm zravn kokr more bit žarnica od bilk oddaljena
-
Stari uporabnik #3072
poisci moje poste, kjer sem opisal mikro setup. Da, tudi z tvojo omaro se da kaj pametnega narediti, 70 W HPS, pa SOG tehnika, pa je.
-
Stari uporabnik #5012
Oj! Dejte mi neki povedat imam v omari 4 rastline in samo dve neonki cool in warm light. Samo se mi rastline ne razvijajo. A je to zaradi premalo svetlobe ali ker luči ne proizvajajo dovolj temperature. Študiral sem da bi nabavil še 400W GRO-LUX žarnico. Vsakršna pomoč je dobrodošla.
Aja pa če mi lahko malo pomagaš glede SOG tehnike kdaj oz. kako začeti
HVALA
lp
HVALA
lp
-
Stari uporabnik #3072
Quote:
madafaka said:
Oj! Dejte mi neki povedat imam v omari 4 rastline in samo dve neonki cool in warm light. Samo se mi rastline ne razvijajo. A je to zaradi premalo svetlobe ali ker luči ne proizvajajo dovolj temperature. Študiral sem da bi nabavil še 400W GRO-LUX žarnico. Vsakršna pomoč je dobrodošla.
HVALA
lp
Opisi mi, kaksno omaro imas, pa ti bom lohka vec povedal.
Da, tvoje rastline bodo rabile HPS zarnico, koliko mocno je pa odvisno od prostora in kolicine biljk, ki jih mislis gojiti.
Bistvo SOG metode opisem v kratkem....
-
Stari uporabnik #5012
Ja mam tko ene 70cmx70cm visoka je pa 170cm.
Zdele mam notr tri male rastline cca 10 cm in kot rečeno dve neonke. Zdele sem dal še en reflektor da se mal zagreje plac. Trenutno mam 24ur na dan luči prožgani in bom počasi začel luč ugaša t za ene 4 ure.
Zdele mam notr tri male rastline cca 10 cm in kot rečeno dve neonke. Zdele sem dal še en reflektor da se mal zagreje plac. Trenutno mam 24ur na dan luči prožgani in bom počasi začel luč ugaša t za ene 4 ure.
-
Stari uporabnik #4809
Verjetno ti bo vsak dal svoj nasvet.Jaz ti svetujem da daš 400w in imaš lahko manj biljk a te tako kot je treba.Morda se na prvi pogled zdi dražje zaradi elektrike ampak imaš tudi nekaj od te biljke in še časovno si daleč hitrejši predvsem v vegtativni rasti v primerjavi 150 ali 250 w sistemom.Če sadiš prvič posadi 4 biljke,ker boš sigurno na začetku kaj zašuštral,(preveč pipkal,zalivlal,experimentiral z liučjo,preveč hranil...) čisto vsi smo na začetku fejst fušali.Tisti ,ki bo rekel da je on iz prve vse znal in mu je vse ratalo pa zastavljenem načrtu LAŽE.
Seveda imajo tudi ostali prav, ko zagovarjajo manjše sisteme(manj gretja, ni toliko pomanjkanja CO2....
Vzami tisto kar meniš da bo odgovarjalo tebi.
Čim manj prčkaj,ni trikov v gojenju(vse to so nakladanja) in ne se razočarat če ti nebo prvič vse ratalo.
Veliko vspeha citral
Seveda imajo tudi ostali prav, ko zagovarjajo manjše sisteme(manj gretja, ni toliko pomanjkanja CO2....
Vzami tisto kar meniš da bo odgovarjalo tebi.
Čim manj prčkaj,ni trikov v gojenju(vse to so nakladanja) in ne se razočarat če ti nebo prvič vse ratalo.
Veliko vspeha citral
-
Stari uporabnik #5012
evo sm sliku. v takem stanju so že kar nekaj dni in ni vidnega napredka.
users.volja.net/platz/ha.jpg
users.volja.net/platz/ha.jpg