Thc trajanje
-
Stari uporabnik #1758
Re: Thc trajanje
Quote:
volkds said:
bluu..
prvic...maslo vodi ne zviša vrelišča , ker se ne mešata in voda ne spremeni lastnosti.
2. točn tko...ne sme vret, ne zato ker bi živlaske maščobe razpadale...ampak thc hlapi...
3.kritična temperatura...huh...ja sej ...tut ce mlek/maslo ne vre...je lahko na dnu velik vec kukr 175c..
za kukije...pa o peki ..nevem...vsakič k sm delu...če sm jih peku...niso skor nč delal...skor...
najbol je narest rum-kuglce...se mi zd da je s le-temi učink najbolši...pomoje zarad tega ker nc ne peces
ja za šparov maslo pa vem...gadn...pomoje je z oljom zmešan...
...btw...nikdar ne uporbljajte margarine, ker thc se NE veže na rastlinske maščobe...
b good
stay safe
Hehe,,..
1.lej voda zavre, ko je izenačen tlak na stični ploskvi torej, če maslo plava nad vodo (velik del), kolkr vem ja, se temparatura vrelišča zviša tolk o tem...
2.pri vrenju hlapi voda, anje? na vodo pa se thc ne veže pod nobenim pogojem (destilacija)
3.temparatura na dnu posode nima velikega vpliva, če si kdaj kuhal, veš, da se vso perje nabere na vru vode in pomeša z maslom, kjer pa temparatura ni tako visoka..
4. do zdaj je vsak moj pečen kuki bil zelo močan
5. šparov maslo pa upam, da ni to problem zakaj ne butajo, ker če je to res, pol sem letos popolnoma zajebal.. a misliš, da je možno??
sam zakaj je ta maslo trd, ko ga kupiš, kasneje pa ne?? pesda so kmetje...
-
Stari uporabnik #3941
Quote:
volkds said:
...btw...nikdar ne uporbljajte margarine, ker thc se NE veže na rastlinske maščobe...
evo to sm pa prvic slisal. pa sm ravno zadnjic razmisljal, da bi kak vrhek v olivno olje namocil, pa da vidm ce da THC kak posebn odtenek barvi koze, ce se poleti namazes z takim oljem. Fak, pa kr vidu sm ze damice, kako hodjo k men po "cudezno olje, ki da barvi koze unikaten odtenek". jebiga nc ne bo z biznisom...
-
Stari uporabnik #4999
jest tud nism čist prepričan v to da se thc ne veže na rastlinske maščobe.pomoje da to ni res
-
Stari uporabnik #2388
maščoba je maščoba - pali tut oliven olje
Po obiranju si roke umijem z navadnim oljem, pa topi smolo
-
Stari uporabnik #1758
Ja saj zato, ker sem prebiral med mnogimi recepti, ki so temeljili na olivnem olju...
treba probat..
lp
treba probat..
lp
-
Stari uporabnik #4999
Quote:
HeCtOr said:
maščoba je maščoba - pali tut oliven olje
jest jih pa posvalkam pa še iz škaric od rezanja z žiletko postrgam pa se nabere mal šita
-
Stari uporabnik #4855
Quote:
stickyicky said:
evo to sm pa prvic slisal. pa sm ravno zadnjic razmisljal, da bi kak vrhek v olivno olje namocil
http://www.drogart.org/ubbthreads/showfl...rev=#Post385599
-
Stari uporabnik #3051
Ne vrjamem da thc pr 95 sitopinjah....
Mi smo vedno delal kukije/bang tko da smo najprej perje prekuhaval v vreli vodi(100 C ) enih 20-30min...Pol smo pa še prekuhaval v mleku ene 2 - 3 ure (mleko je vrelo in na koncu smo dobil iz 4 litrov mleka samo še pol litra mleka)
In vedno so kukiji/bang butal do jaja...
Mi smo vedno delal kukije/bang tko da smo najprej perje prekuhaval v vreli vodi(100 C ) enih 20-30min...Pol smo pa še prekuhaval v mleku ene 2 - 3 ure (mleko je vrelo in na koncu smo dobil iz 4 litrov mleka samo še pol litra mleka)
In vedno so kukiji/bang butal do jaja...