ventilatorji

Gojenje konoplje znotraj ("indoor") in v rastlinjakih
Odgovori
sticky

Re: ventilatorji

Odgovor Napisal/-a sticky »

v rokah držim 12V ventilator. na razpolago mam tri žice. rdečo, črno in rumeno. če priklopim rdečo in črno, se ventilator vrti, če obrnem polariteto, pa ne?? kakšno funkcijo ima rumena žica? js sm jo zaenkrat pustil nedotaknjeno, ker nebi rad skuril venta

zakaj se noče v drugo stran vrtet ffs??
Kleto

Odgovor Napisal/-a Kleto »

Vrti se v eno stran zato k ma eno diodo not,pa še vetrnica je tko narjena.. sam za v tisto stran. Rumena je pa za obrate mert.
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

mors pac cel vent obrnt, kako je pa reku kleto, je tud veternica ukrivljena da v eno stran lepo zajema zrak, isto kot proplerji na ladji al pa oldschool letalih

LP
bosces

Odgovor Napisal/-a bosces »

Mene zanima kaj naredite da vam čez vent ne prihaja svetloba v box, kjer mora bit namreč totalna tema. Če maš dva venta (enga za not in enga za vn)pride čez njih neki svetlobe notr, zdej nevem al to ni moteče v temi ali pač. Box je v svetlem prostoru.

??????
sticky

Odgovor Napisal/-a sticky »

thx za odgovor, sam nemorm ga obrnt, ker bi ga mogu v tem primeru dat na notranjo stran kompa. to pa je zaradi dizajna samega venta neizvedljivo - vent je sicer narejen za hlajenje procesorja in ne ohišja računalnika. js pa rabim toploto odvajat zarad grafulje, ker samostojni ventilator za 9200SE ne obstaja. mogu bi izpulit mrežno kartico ven in tja prestavit zvočno, da bi zgoraj mal placa dobil. potem bi lahko uporabu onboard mrežno, sam kaj, ko mi jo je skurl par mesecev nazaj. če pa enejblam onboard zvočno in pci audio vržem ven, mam pa na css like 15fps-jev, kar je pa afkors nedopustno

kurz, bom pa dal en distančnik nardit
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

bosces, na vstopnem sem jaz s kartona naredu eno tako svetlobno blokado, ven gre se vedno mal svetlobe sam ni frke pomojem. Na izhodnega sem pa pritrdil gibljivo cev in vlecem zrak direkt iz aktivnega prostora gojenja, tko da tud tam ni svetlobe. Oziroma je res minimalno.

LP
ffaca

Odgovor Napisal/-a ffaca »

Js sm si naredo na obeh straneh svetlobno blokado iz kartona pa nč svetlobe ne uhaja. Al pa daj na notranji strani gibljivo cev pa jo ene 2x nekak po boxu obrni pa se tut naw nč vidl.
i am invisible!
sanyo

Odgovor Napisal/-a sanyo »

jst sm se odloču d bom dau u omaro (1m x 1m x 2m) 6 računalniških ventilatorjev (3 vn, 3 not). sm mau brau tole temo, pa kr s štomom nisva najbl kolega me zanima a je bolš d jst dobim en napajalnik za komp pa vente nekak gor zvežm. drgač pa mam doma en adapter k je 12v (lohk tud mn), moč je 5w, tok pa 300mA. bi blo kul d vežm kr sm gor?

tnx & lp
ganja_farmer

Odgovor Napisal/-a ganja_farmer »

sanyo sej tle ni velik štroma pr ventih, drgač je pa tak lej, tist adapter praviš da ima 300mA, zdej morš pa še povedat kolk mA imajo kej ventilatorji in na ta adapter lahko zvežeš tolk ventu da skupaj ne bodo presegali 300mA. predlagam da si kupiš en adapter ki ima čez 1A, pa potem gor zvežeš lahko vse, pozanimajo se malo o teh adapterjih. pa lp
Osebna fotogalerija
sleak

Odgovor Napisal/-a sleak »

o tem smo že tolk napisal pa debatiral...kako se ti ne da prebrat cele teme od začetka? sej ni sto strani če pa teh 5 strani ne morš prebrat pol pa ne vem, in najbrž da jih nisi..

v tem primeru bi blo najbolš, da dobiš en napajalnik, pa ti ni treba skrbet, da bo adapter prešvoh
Growing is legal. Don´t believe the cops...
Odgovori