jst sm zanč kupu pr psundru un analogen kombiniran pH meter za v zemljo (meri še svetlobo pa vlago, kar je pa čist neuporabno). deloval naj bi na podlagi biokemičnih reakcij.
če zadeva prov dela, mam v zemlji pH nekje 6,5. trenutno pa nimam možnosti tega prevert.
pH testerji
Re: pH testerji
biu je 18 EUR, drgač pa baje stanejo pH metri za v zemljo več kt 200 EUR. zrd tega sem mau skeptičen a prov mer al ne.
-
purplehaze
kaj pa ph tester Hanna Checker ki se ga tudi da dobit pri psundru? stane pa nevem enih 50eu....
ga ma kdo al ne?
ga ma kdo al ne?
OPOZORILO:
Samo, da opozorim uporabnike kombiniranega pH metra za zemljo (tistega, ki se kupi pri Psunudru - meri tudi vlago v zemlji ter svetlobo):
Ta pH meter ne deluje pravilno (vsaj meni ne)....
pH v zemlji je bil najprej izmerjen s tem pH metrom. Števec je kazal cca. pH=7,3. Ista zemlja je bila brez, da bi zalil ali dodal karkoli, potem testirana s pravim pH metrom za zemljo. Vrednost, ki jo je pokazala ta analiza je bila: pH=5,5. Ta analiza zemlje je 99% točna.
Tudi meritev destilirane vode, ki je bila prelita čez zemljo, je pokazala pH=5,6 (merilec je natančen na +/- pH=0,2)
Kar pomeni, da je kombinirani pH merilec od Psundra nezaneslijiv inštrument.
LP
Samo, da opozorim uporabnike kombiniranega pH metra za zemljo (tistega, ki se kupi pri Psunudru - meri tudi vlago v zemlji ter svetlobo):
Ta pH meter ne deluje pravilno (vsaj meni ne)....
pH v zemlji je bil najprej izmerjen s tem pH metrom. Števec je kazal cca. pH=7,3. Ista zemlja je bila brez, da bi zalil ali dodal karkoli, potem testirana s pravim pH metrom za zemljo. Vrednost, ki jo je pokazala ta analiza je bila: pH=5,5. Ta analiza zemlje je 99% točna.
Tudi meritev destilirane vode, ki je bila prelita čez zemljo, je pokazala pH=5,6 (merilec je natančen na +/- pH=0,2)
Kar pomeni, da je kombinirani pH merilec od Psundra nezaneslijiv inštrument.
LP
hvala za opozorilo,ker sem sam nameraval k njemu:)
lp
<baphomet>
lp
<baphomet>
the walley of sylvania