zidarji

Debate o vsem, peskovnik.
ekselenski

Re: zidarji

Odgovor Napisal/-a ekselenski »

Sam, ce pa nc ne spijes je pol vse bl vigivagi. za presvicat mora bit ksn pivicko.
A mamo ksnga mujota, k zna dobr beton poglihavat.
Ce je plata 4x4m ti ga lah se jst, ce je pa kj vec pol je pa ze mal krizaa.
mike

Odgovor Napisal/-a mike »

sej pa tuk mokrga nardimo, da ga gravitacija zgliha
drugač ni take panike, rabiš sam en dolg ravn komad pa vaservago. je pa res mal odvisn od velikosti in namena uporabe. če je večja plata, jo je mal težje zglihat, če bo pa kakšne ploščice čez limal pa je lohk malenkost bolj površno. pol je spet odvisn a je plata na tleh al v luftu,... volkds nam je mal premal povedal o tem projektu
ekselenski

mike ti si lahko delovodja
eno plato bomo pa ze skup spacal.
volkds

Odgovor Napisal/-a volkds »

stvar je taka...plata je na tleh 10 cm debela, 10 kvadratov velika se prav 2,5 x 4, spodi je prod...fršolnga je že narjena u vaservago, fora je bl v nošenju in mešanju...namrec vse je treba čez moj flat nest da se pride do atrija...
čez bo merbau les....oz pohodna terasa
kosobrin

Odgovor Napisal/-a kosobrin »

Pozdravlen

Ok,... tokole je:
Debelina plate je odvisna od obtezbe za tovornjake rabis od 12 do 15 problem je frekvenca tovornjaka.

Drgac pa ne deli pod 10 za kake terase, kako mrezo bos mogu dat not pa glej da jo das spodi pa zgori da ti ne bojo negativni ali pozitivni nategi zjebal plate.(zaradi posedkov) pa naredi dilatacijo med hiso in plato.

Nasledno vprasanje: ce imas namen zadevo lepo pokriti z lesom po tleh in pac lepo ogrjaco vzemi les ki se imenuje macesen je bolj rdec in izvrsten za zunanje neprilike pa se disi lepo, na voglu ga uporabljajo deset ali osem centi siroke dile z tri centi debeline polagas na tri centi lufta na sistem tramicov od deset na deset ki so obvezno dvignjeni od tal.

Zanima me zakaj bi betoniral plato pol pa na plato dajal tramice in les ce lahko zbetoniras posamezne tockovne temelje od pol metra ali stirideset centi k jih rabis sest in bo slo odlocno manj betona in nanje potelj(med betoniranjem) vgradis U profil za sidrno glavo kateri bo v betonu zgori pa vanj vlozis lepo tramic na tramic pa deske.Prednsot tega sistema je resitev tvojega stanvoanja betoniranja in predvsem man betona bos proabil saj ce smo posten beton je sedaj 20 tisoc na kubik.

ce ne mislis delat jestriha in ploscic se ne matri z plato ker je predraga izvedba res mi je zal samo to je moj mnene. pa se kompliciran.

Ce pa se bo sodlocil za plato pa ne pozabi na centimeter in pol padca od hice stran in trideset centi rizla ali prodca daj spodi pod plato med plato in prodec pa daj pred betoniranjem lepo polivinil da mleko ne stece dol da bo lepo trdna, pol mores se zalivat z vodo .

Mam pa seeno idejo to se v praksi dosti dela: recva da mas to hiso ce mas blok bi slo sam pol more tavelka punpa pridet, ce bos beton anrocil pri kaki betonarni se ti bojo oni zategnili do doma vrgel cev cez tojo hiso in ti cez hiso preko punpe za beton vsuli ves beton na tojo plato, to smo ze poceli in ti povem idealna varijanta.

Drugace pa vzemi moj nasvet in postavi tockovne temelje bos videl bo lepse zate in za tojo punco k ne bo treba stanovanja podirat ko se bo betoniral, tistih 5 sajterg betona pa lohka na roko na plati zmesas.Edino kar je je pol fora v lesu v obeh primerih te bo les stal samo v mojem primeru bos mel bolj kaliteten les pa se sitnosti manj.Drgac macesens je na voglu obnese cudovito vem k sme gor delu,.. skot neunicljiv je za pancerje za vse,..

Punpe so tavelke od petdeset metrov majo jih pa tudi ze vse hruske od begrada, pa se kvaliteten beton je,...

ok bodi priden pa se kaj prasi,..

papa
volkds

hello
ja diletacija ze narejena..
..hehe macesen...sibirski misls?
sm se pozanimal ves dobor o tem predn sm se odlocil za merbau...macesen se cepi z leti in ni odporen toliko na udarce...saj ima trdoto le 2.9(kg/cm2) se prav..k bom postavu stol gor bo lukna (mors razumet da na voglu je ze krepko potlacen in nacefran les od pancarjev)
merbau les ima trdoto 5.2...kar je zelo trdo...
hrast in vse te zadeve imajo 4 ...bakgkirai tut tm okol...
edin oljka ima 6.9

drugi faktor pa je bila tut barva tega lesa...

ja to za točkovne mi je reku ze tut kolega...sam me pa podkonstrukcija pol pride tolk drazje da se mi ne splaca...
enostavno...belive me sm ze vse premislu...
kosobrin

Odgovor Napisal/-a kosobrin »

zanimiv :

hm,.. podkunstrukcija te pride drazje kot ce delas palto bi bil tako prijazen ap mi to razlozil,..

em,..

pa menda ja ne mislis tisti les kar polozit na plato,..

sej tud ce plato naredis bos rabil neko podkonstrukcijo,...

ok mal opis stvar ker ne sledim men se zdi podkunstrukcija cenje variajnta kot pa beton ok okol 40 jurjev te beton pride sam tista dva tramica pa td ne moreta bit tok kesa razen ce sta zlata,..

daj napisi to malo k tole pa mi ni logicn

aja pa se neki bi mi lohka dal kak link tem lesu mi je zanimivo pa to ma trdoto po vikesu
ekselenski

Bankeraj je zakon. enkat na let ga premazes z bankeraj oljem, da ma lepo barvo, drugac posivi, pa mal bolj je zasciten ce je premazan. 20 let gvera brez problema.
volkds

vzel bom merbau les sirine 9cm in debeline 19...katere se morajo podpirat z enakim lesom (baje najbol)podkonstrukcijske dilce morajo bit baje od 30-40 cm narazen... če mam plato spodi lahko za podkonstrukcijo uporabm enake dilce(9cm x 19mm), če ni plate morm uporabit močnejše dilce(14,5cm x 25mm) pa se pod to konstrukcijo morm dat 3 tramčke(na točkovnih temeljih), ti tri tramčki pa bi blo s5 najbols da bi blo iz istiga lesa...(9cmx9cm)so pa neizmerno dragi...

link:http://www.thesead.net/si/ponudba/?cmd=showgroup&grp=15
-to je firma k dobavlja vse u bauhaus pa okol...

za trdoto sm pa mal pol po googlu pobrsku...
fredikruger0

Odgovor Napisal/-a fredikruger0 »

bomo pa ja zalil eno plato jebemu vraga
Odgovori