High CBD strains or strains with CBD/THC 1:1 ratio

Uporaba, zloraba, uživanje, posledice, hašišarska parafernalija...
Odgovori
vapoman

High CBD strains or strains with CBD/THC 1:1 ratio

Odgovor Napisal/-a vapoman »

Po tujih forumih sem zasledil, da obstajajo že vrste, ki imajo visok delež CBD oz. celo ratio med CBD in THC 50:50.
Ena od vrst je cannatonic:
http://www.resinseeds.net
Zadeva naj bi bila predvsem za tiste, ki uporabljajo kanabis v medicinske namene in ne rabijo močnega high učinka THC-ja.

Je kdo že eksperimentiral s straini z visokim deležem CBD? Mene tej straini zelo zanimajo.

A potem sploh prideš zadet od tega straina kjer je ratio med CBD in THC 1:1? Baje ista količina CBD kot THC v rastlini oz. velika količina CBD-ja izniči psihoaktiven učinek tHC? V tem primeru najbrž nisi zadet. Isti ratio ima tudi zdravilo sativex in po besedah uporabnikov baje zdravilo sativex ne zadane.

Kaj pa straini, ki imajo velik delež THC in tudi precej velik delež CBD ( vsaj 5% ) in so še vedno psihoaktivni? Pozna kdo kakšen takšen strain? Baje imajo autoflowering sorte precej večji delež CBD kot običajne indice, ker so križani z ruderalisom, ki ima baje večji delež CBD. Vse sorte, ki so križane z ruderalisom naj bi imele več CBD a to drži?
godfella

Re: High CBD strains or strains with CBD/THC 1:1 ratio

Odgovor Napisal/-a godfella »

ma boli te stari, pejt raj na baklo =D
vapoman

Zanima me, ker baje večji odstotek CBD izniči stranske učinke THC-ja, kar je lahko odlično v primeru, da ima ta strain tudi psihoaktiven učinek...

Marihuana bi bila v tem primeru lahko dobro zdravilo tudi za depresijo, anksioznost in panične motnje. Dokazano je že, da ima CBD zdravilen učinek na psiho ( celo za zdravljenje shizofrenije ).

Vem pa, da je takšen ratio CBD THC 1:1 skoraj nemogoče doseči, še posebej ne pod HPS lučkami, zunaj je baje to lažje, ampak ne v našem toplotnem pasu ( baje sonce ni pod pravim kotom, da bi rastlina proizvedla več CBD ). Zadovoljen bi že bil s trainom, ki bi imel polno THC in čim več CBD ( vsaj okrog 5% ). Takšen strain bi bilo mogoče gojiti tudi pri nas outdoor, ampak ne ratio 1:1.

To je mission impossible:) ( vsaj sodeč po branju tujih forumov ).
vapoman

Res nihče ne more priporočiti nobenega straina, ki naj bi imel več CBD kot običajni straini in tudi vsaj več kot 10% THC?

Cannatonic ima samo okrog 6-7 % THC in isto CBD. Zame je to bistveno premalo THC.
weedster

Odgovor Napisal/-a weedster »

hmm težko da boš najdo kako tako sorto ki bo res imela velik % cbdja...

Koliko sem slišal pa imajo landrase indike velik delež cbdja, tak da prečekiraj če jih ma kdo na zalogi ..
<3 Mary Jane !
vapoman

Ja landrace indike imajo baje več CBD kot običajne indike ali sative.

Dosti več CBD-ja imajo tudi vsi autoflowering straini, ker so križani z ruderalisom in ruderalis ima VELIKO CBD ( kot industrijska konoplja ).

Eno leto sem imel nekaj autoflowering sadik in moram reči, da so dosti bolje delovali proti depresiji ali nespečnosti kot navadne indice. Sem skoraj prepričan, da imajo autoflowring straini veliko več CBD ( po tujih forumih sem bral, da baje celo od 5-10% ).
Greenzor

Odgovor Napisal/-a Greenzor »

:O tole je pa new info Vapoman :O Mas se ksn link za extra info ?
vapoman

Tukaj je omenjenih veliko strainov, ki imajo veliko CBD:

http://www.projectcbd.com/CBDiary.html#Jan16.11

nekaj info o CBD:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabidiol#Medicinal_use

http://www.marijuana.com/drug-war-headli...ew-strains.html
vapoman

list of Strains reported as high-CBD

Women's Collective Stinky Purple - Project CBD (approximately 9% CBD to 1.2% THC)
Cotton Candy Diesel - Project CBD
Omrita Rx3 - Project CBD & SPARCS (approximately 8.5% CBD to 5.5% THC)
Harlequin - Project CBD & SPARCS (approximately 8.5% CBD to 5.5% THC)
Jamaican Lion - Project CBD (approximately 8.5% CBD to 5.5% THC)
True Blueberry x OG Kush - Project CBD & Steep Hill Labs
Rx Red - Project CBD & Harborside Health Center CA
Soma A-plus - Harborside Health Center CA
Pineapple Thai - Herbal Solutions CA
Cannatonic - Treating Yourself Magazine (reports vary, between approx 20% and 6.92% CBD)
Sour Tsunami - PureAnalytics Lab, Sounthern Humboldt Seed Collective (12.9% CBD)
Granny Derkel - PureAnalytics Lab, Sounthern Humboldt Seed Collective (10.1% CBD)
Sugaree x Blue Diesel - PureAnalytics Lab, Sounthern Humboldt Seed Collective (11.2% CBD)
My OG Kush - PureAnalytics Lab (unknown %)
La Sanadora or Dolce Canna - from Resin Seeds (10.2% CBD)
Misty - 13%CBD from Reclining Buddha (13% CBD)
Good Medicine - unknown reporting Montana, clone only (9.03% CBD)
Juanita la Lagrimosa - Reggae Seeds (8% CBD)
The Grail - F1 seeds DocD (7% CBD)
(Not Barney's) Red Dragon - local testing (10.89 % CBD to 5.20 THC)
Sweetie Kush - local testing (12.19% CBD and 9.65% THC)

Še nekaj podatkov o CBD:

http://www.battlecreekenquirer.com/apps/...tId=personaDest

Sam nameravam letos sprobati kakšnega od teh strainov še posebej me zanima strain Sweetie Kush - local testing (12.19% CBD and 9.65% THC).

Sploh me zanima, če bi bil od tega straina kaj zadet oz. če res takšna količina CBD izniči efekt THC. Je pa dokazano, da je CBD dober za depresijo, anksioznost in še veliko drugih bolezni in ni psihoaktiven. Sam problem bo te semena dobit, ker na netu sem zasledil, da se da kupiti samo Harlequin, Cannatonic in Juanita la Lagrimosa - Reggae Seeds. Mogoče sem kakšnega spregledal, vendar je takih strainov zelo malo pa tudi vprašanje kakšen ratio bi dosegli, če bi sadil outdoor oz. če bi bil ratio vsaj kaj podoben temu kar piše.

Odgovori