dekriminilizacija

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
Odgovori
Stari uporabnik #61

Re: dekriminilizacija

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #61 »

Quote:
schlager said:
jake se v svoji stari dobri maniri spet lovi za pravniske cake - valjda je ganja za osebno uporabo dekriminalizirana, prav tako tudi voznja pod vplivom le te: ne gre namrec za kaznivo dejanje, ampak zgolj za prekrsek. tako lahko za jointek dobis mirno 50 cukov kazni + sodne stroske, za voznjo pod vplivom pa 100k+. sam noben pa ne more rect, da ni slovenija v iber liberalna drzava

sam sem imel v mislih prakso organov pregona, ki roko na srece skorajda ne preganjajo takšnih stvari..

izgleda, da ne poznaš pomena besedne zveze de facto... de iure dekriminalizaciji za mene pomeni to, da ne dobiš nobene kazni pri uživanju in posesti... (vožnja pod vplivom tukaj ne šteje) in to ne glede na to, ali je to kazen za prekršek ali kaznico dejanje.
deja

lahko greš pa na hrvaško pogledat... ups... sem pozabil, da si ze videl, kako izgleda drug enforcment tam, a ne??

p.s.: glede janše se pa tudi jaz bojim, čeprav po drugi strani pa mislim, da ni za pričakovati nekih težkih premikov
Stari uporabnik #3192

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3192 »

Quote:
Jake said:
Classic, alkohol je isto legalen, pa ne smes voziti z njim v organizmu, tko da ne mešaj jabolk in hrušk...

Motiš se! Z alkoholom v organizmu lahko voziš.

Ravno kaznovanje za pokajen špinel pred tednom dni pa dokazuje, da ne gre za prekršek vožne pod vplivom THC-ja, ampak za storjeno kaznivo dejanje pred tednom dni..pa me terminologija na kazni/prekrška sploh ne zanima.
Stari uporabnik #3192

Quote:
p.s.: glede janše se pa tudi jaz bojim, čeprav po drugi strani pa mislim, da ni za pričakovati nekih težkih premikov

Hja, vprašanje kdo bo dobil notranje zadeve in pravosodje.
Že sedanja zakonodaja omogoča trdo privijanje.

Drgač pa Jake, ja...bog nam ne daj organizacije kot je DEA... Slovenija je dejansko raj za "skoraj" brezskrbno drogiranje.
Stari uporabnik #4020

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #4020 »

preveč paničariš classik .mi k gremo iskat belino se ga tkoj navlečemo na prvem parkirišču.
Stari uporabnik #61

Quote:
Classic said:
Motiš se! Z alkoholom v organizmu lahko voziš.

Ali pa ti ne razumeš mojega pointa?
To je sicer res, ampak dejstvo, da lahko voziš zadet ali ne, nima prav nobene veze z dekriminalizacijo.

Quote:
Ravno kaznovanje za pokajen špinel pred tednom dni pa dokazuje, da ne gre za prekršek vožne pod vplivom THC-ja, ampak za storjeno kaznivo dejanje pred tednom dni..pa me terminologija na kazni/prekrška sploh ne zanima.

Hehe, daj odpri si kakšno knjigo, pa poglej, kaj je prekršek in kaj je kaznivo dejanje. Bo treba najprvo razčistiti terminologijo, preden boš spet opletal s prezapletenimi izrazi.

To, kar navajaš se tudi meni osebno ne zdi prav, ampak še enkrat: to nima veze z dekriminalizacijo. Dekriminalizacija in legalizacija se nanaša na pravni status marihuane oz. katerekoli droge, ali je ta prepovedana ali ne.
Če pa lahko voziš s sledovi te droge v organizmu (kar se mi zdi glupa ureditev, kot sem že mnogokrat na tem forumu poudaril) je pa čisto druga stvar...
Stari uporabnik #3192

Quote:
Ali pa ti ne razumeš mojega pointa?
To je sicer res, ampak dejstvo, da lahko voziš zadet ali ne, nima prav nobene veze z dekriminalizacijo.

Razumem tvoj poin, vem pa, da tudi ti razumeš mojega.
Vozit avto 15 min po pokajenem čistaku, je malomarnost do sebe in drugih...prekšek po VAŠE, se strinjam.

Ker pa vem, da si z "namenom" prebiral knjige, kjer je določena ločnica med prekrškom in kaznivim dejanje, te prosim, da mi razložiš, kako je lahko prekršek pred tednom dni zavžit THC? Sam v tem primeru ne razumem izrečene kazni, kot vožnjo pod vplivom mamil, ampak kot uživanja samega.
Da pa meja dovoljene količine THC-ja v krvi ni določena, pa nisva kriva ne ti ne jaz, saj meje dopustnega za prepovedano snov ne more bit.
Res je, pravo ni moje področje, sem pa del igre.
Stari uporabnik #3192

Quote:
Jonas said:
preveč paničariš classik .mi k gremo iskat belino se ga tkoj navlečemo na prvem parkirišču.

Jonči...ne seri. Paničaru si ti v prejšnem topicu, ko so te dobili zgleda že na parkirišču.
Stari uporabnik #61

Quote:
kako je lahko prekršek pred tednom dni zavžit THC?

O tem sem svoje mnenje že povedal, v topicu na katerega si ti odgovarjal, torej lahko smatran, da si ga celo prebral.
Stari uporabnik #4809

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #4809 »

Ko govorimo o policiji vsi vemo da so smo lutke-,lutkovni igralci-politika režiser pa INDUSTRISKI LOBI.
Denar,denar vedno odloči o vsem
Kar se tiče besed da je ravno KONOPLJA.ORG ta ki naj bi to počela -osveščanje ljudi to je res in je tudi pohvalno da je edina ki kaj konkretno dela na tem področju.A denar za predstavljanje javnosti bi morala vsaka taka organizacija dobivati iz donacijskega programa.
Na srečo in nesrečo povprečen osebni vzgajalec v podjetjih ki proizvajajo tehnično robo pusti kar nekaj denarja.
Tu moramo mi iskati dinarčke zase in svoje uveljavljanje.
Vsak lahko marsikaj naredi za spremembe, menim pa da je na tem forumu tudi vsaj nekaj posameznikov ki lahko premakne par stvari na bolje.
Ko sem napisal mail na podjetje Hesi-menim da večina pozna to blagovno znamko zakaj ni na našem trgu in ji povedal koliko te bi prišlo će nekdo od nas naroči 1l gnojila so mi odpisali v eni uri se opravičili in rekli da začnejo akcijo o prihodu na naš trg, v treh dneh poslali promociski materjal,danes pa sm dobil potrditev o pošiljanju prom. izdelkov.Pa noti nočem nič prodavat od njih to se pravi, da tako industrijo ki ve da ji bomo prinašali profit še kako skrbi za nas- TU SE IŠČE DENAR ,isto velja za domača podjetja da ne govorim za proizvajalce el.opreme-svetila,ventilacija....
Od takih ki jim dajemo lahko saj malo dobimo nazaj, oni pa vejo da bodo še več zalsužili-spet denar-"JEBEM LI GA"
pozdrav citral
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Točno tak. Z gobcanjem ne bomo dosegli nič. Zbrati podpise, narediti organizacijo pravih ljudi, in v boj za demokracijo. Če se lahko nekateri strupijo z resničnimi strupi zakaj se mi drugi ne bi mogli zdravit z konopljo. Meni konoplja predstavlja edino znano zdravilo moje bolezni pa me kljub temu organi pregona preganjajo kot mega dilerja. To je shit. Legalizirati, deskriminirati in spodbujati industrijsko rabo to je nekaj na čem bi ljudje lahko začeli pisati novo plat zgodovine.
Jaz sem za odprto borbo. Izgubiti nimam nič
Odgovori