Brezdomci
Brezdomci
Pred novim letom, sem pri enem na Prešernovem trgu kupila časopis Kralji ulice ( http://www.mladina.si/tednik/200523/clanek/kul--mediji-ksenija_hahonina/ ). Potem smo z prijatelji malo klepetali o brezdomcih in izmenjali izkušnje.
Po nekaterih pričanjih, so nekater brezdomci res fajn preskbljeni.
Primer: Prijateljica je šla na košček pice pri Kongresnem trgu. Zmankalo ji je 50 sit in pristopil je brezdomec. Iz žepa je potegnil nekih 30 jurijev(tudi bankovci po 5k), in vzel ven 50 sit in doplačal pico.
Nekateri furajo telefone in si privoščijo 'skank', da ne omenjam jezdecev konjev. V centru pa so mimoidoče pogostili z kokakolo, piškoti in odojkom.
Ali družba dovolj poskbri za to? Socialne/dobrodelne ustanove?
Kako jih odobravate? Jim dajete denar? Zakaj ja/ne? Kaj bi bilo potrebno storiti? Se vas ne tiče? Skratka, debata namenjena socialnem problemu brezdomstva.
Po nekaterih pričanjih, so nekater brezdomci res fajn preskbljeni.
Primer: Prijateljica je šla na košček pice pri Kongresnem trgu. Zmankalo ji je 50 sit in pristopil je brezdomec. Iz žepa je potegnil nekih 30 jurijev(tudi bankovci po 5k), in vzel ven 50 sit in doplačal pico.
Nekateri furajo telefone in si privoščijo 'skank', da ne omenjam jezdecev konjev. V centru pa so mimoidoče pogostili z kokakolo, piškoti in odojkom.
Ali družba dovolj poskbri za to? Socialne/dobrodelne ustanove?
Kako jih odobravate? Jim dajete denar? Zakaj ja/ne? Kaj bi bilo potrebno storiti? Se vas ne tiče? Skratka, debata namenjena socialnem problemu brezdomstva.
DEATH BEFORE DISHONOR!
-
FreeStyleDancer
Re: Brezdomci
Socialne/dobrodelne ustanove? Big Shit
Zaposleni v njih pomagajo u gl. sebi.Od sebe pa dajejo drobtine. Katere pa so nekaterim kljub vsemu v pomoč.
Kako jih odobravate? "J" jih kralj Alkohol (večino): ga ni nikol dovolj. In pa brezdomstvo. Večina si mora "nočenje" priskrbeti sama. Mraz jih fizično iztrebi vsako zimo kar nekaj. Pri "Free Dancers" klošarjih tudi problem z osebno higieno...
Vsi ne "ljubijo" zavetišča na Poljanski. Oz. režima, ki se od njih tam zahteva.
Jim dajete denar? Nikoli.
V pr. lakote jim kupim kdaj pa kdaj kaj za pod zob. Cekina ne dam nikoli.
Kaj bi bilo potrebno storiti?
V pr., da sam zaključim kot klošar. Si zrihtam vrt, postavim
brunarico 4x5, spanje si uredim v podstrešju, kuham na plin,
vodo si napeljem v cisterno in me boli "K" za cel svet. Nabavim pitbula, samostrel, elektroschoker...: za samoobrambo in uživam Life. Klošarjenje mi postane življenski slog. Podpora laufa (45.000k), položnic ni.
Za zraven pa kaka profitna agrokulturica .
Klošarje v SI, Grazu... "J" alkohol!!! Sami si v gl. niso zmožni urediti življenja tako, da jih saj zima, mraz ne bi
"zjeb**a" vsako leto kar nekaj.
Jebe jih apatija in stoična vdanost v usodo.
Ciganom,npr. stvari u gl. laufajo. Se znajdejo zaenkrat kolikor toliko. Slovenski Klošarji pa so do zdaj bili preveč
pasivni. So se pa začeli počasi prebujati, že bil čas.
Na cesi bo pa itak zmeraj več ljudi. Nekateri imajo manjše dolgove, jim prodajo stanovanje po polovični ceni (druga dražba), ker npr. na prvi ni bilo kupcev. Nekdanji lastnik je pa vržen na cesto.. Bil naiven pa šel npr. za poroka kakemu falotu...
Zgodb o raznih usodah klošarjev,kolikor hočeš.
Državo itak boli u gl. "K". Pomagaj si sam in vse bo cool. Če subjekta ne "J" kaka substanca za "meglenje" uma, kaka bolezen ipd.
Hace je reku: "Do konca in naprej". In umrl kot delavni človek v real komunizmu ex YU.
Zaposleni v njih pomagajo u gl. sebi.Od sebe pa dajejo drobtine. Katere pa so nekaterim kljub vsemu v pomoč.
Kako jih odobravate? "J" jih kralj Alkohol (večino): ga ni nikol dovolj. In pa brezdomstvo. Večina si mora "nočenje" priskrbeti sama. Mraz jih fizično iztrebi vsako zimo kar nekaj. Pri "Free Dancers" klošarjih tudi problem z osebno higieno...
Vsi ne "ljubijo" zavetišča na Poljanski. Oz. režima, ki se od njih tam zahteva.
Jim dajete denar? Nikoli.
V pr. lakote jim kupim kdaj pa kdaj kaj za pod zob. Cekina ne dam nikoli.
Kaj bi bilo potrebno storiti?
V pr., da sam zaključim kot klošar. Si zrihtam vrt, postavim
brunarico 4x5, spanje si uredim v podstrešju, kuham na plin,
vodo si napeljem v cisterno in me boli "K" za cel svet. Nabavim pitbula, samostrel, elektroschoker...: za samoobrambo in uživam Life. Klošarjenje mi postane življenski slog. Podpora laufa (45.000k), položnic ni.
Za zraven pa kaka profitna agrokulturica .
Klošarje v SI, Grazu... "J" alkohol!!! Sami si v gl. niso zmožni urediti življenja tako, da jih saj zima, mraz ne bi
"zjeb**a" vsako leto kar nekaj.
Jebe jih apatija in stoična vdanost v usodo.
Ciganom,npr. stvari u gl. laufajo. Se znajdejo zaenkrat kolikor toliko. Slovenski Klošarji pa so do zdaj bili preveč
pasivni. So se pa začeli počasi prebujati, že bil čas.
Na cesi bo pa itak zmeraj več ljudi. Nekateri imajo manjše dolgove, jim prodajo stanovanje po polovični ceni (druga dražba), ker npr. na prvi ni bilo kupcev. Nekdanji lastnik je pa vržen na cesto.. Bil naiven pa šel npr. za poroka kakemu falotu...
Državo itak boli u gl. "K". Pomagaj si sam in vse bo cool. Če subjekta ne "J" kaka substanca za "meglenje" uma, kaka bolezen ipd.
Hace je reku: "Do konca in naprej". In umrl kot delavni človek v real komunizmu ex YU.
Jaz pa izkušenj z brezdomstvom nimam...živim v obrobnem delu sveta in brezdomce srečam kvečjemu v večjih mestih...in takrat me pa, tako kot za vse druge, boli k**** in se ne ubadam z njimi.
Glede na to, da majo pa kr po nekaj 10 tisoč sit v žepu, pa lahk rečem samo tole: ljudje so naivni, da bo bolj morejo biti!
Glede na to, da majo pa kr po nekaj 10 tisoč sit v žepu, pa lahk rečem samo tole: ljudje so naivni, da bo bolj morejo biti!
Folk mi pravi, da mam probleme s travo, bravo, itak mam problem, kadar kupim je predrago...
Dej agnes raj ti upraši kolega kaj je takrat kadil ko je vidu klošarja s takim dnarjem pa kaj vam je a mislte da vsak k gre mimo da klošarju jurja stisne ja pa kaj še itak pizda da dam 100 - 200 tolarjev če glih mam drobiž seveda če mi po pravic pove da rab za litrco če reče da je lačen mu grem raj sam sendvič kupt pizda tko bom reku vsi, ki niste pripravljeni pomagat sočloveku s tem da mu date neki drobiža ste kreteni pa sej ne pravm da dam zmeri ampak vsake tolk cajta valda dam neki, ker mi 100 tolarjev za razliko od nekaterih tle ni škoda dat izkušnja s brezdomcom ja najhujšja je bla ta ko mi je klošar reku če mu dam čik da že dva dni ni kadil sm mu kr dva dal.
Enjoy what is natural
-
WeedMaster
BIG pravš da ni mogoče da je mel klošar tok dnara. Kaj pa ko ti daš 100 al pa 200 sit? Ti veš kolk lah tak klošar zasluž dnevno na čopovi k je tak pretok folka in se najdejo taki kot ti, katerim se klošar zasmili. Pomisl, da klošar ceu dan fehtar na čopovi in mu polno folka nasede. Pol jih pa vidš ko niso v ½službi½ pa drkajo svoje gsme na pouno. Kolegica je delala seminarsko na temo brezdomci in enega od njih intervjujala. Model je reku, da ma večina klošarjev gsm in da tut ne kličejo tok mal. Sklepam: popijejo dost, za gsm majo in še za marsikej. Ni slabo bit klošar pomoje oz. se delat klošarja. Ne rečem da so vsi taki, pravim pa da je čisto možno, to kar je Agnesina prijateljica izjavla.
To je zgolj moje mnenje,
LP
To je zgolj moje mnenje,
LP
tastar pa kakšne ti bluziš pejt se delat klošarja boš zaslužu 20 - 30 jurjev na dan to je zakon če zbreš 2000 sit v enem dnevu pa jih ziher ne bi si lahko zelooooooo srečen tastar vrjem da če bi tip vleku po 20 - 30 jurjev dneevno se nebi po gsmju pogovarju uzun na klopci ampak bi bil nekje v fletu s pičko torej po vaši logiki če nafehtaš po 20 tisoč dnevno dobiš 600000 SIT mesečno ej halo če bi blo to res bi bla že 1/2 folka v slo klošarji
Enjoy what is natural
-
INKVIZITORKA
Quote:
če nafehtaš po 20 tisoč dnevno dobiš 600000 SIT
Verjemi BIG - kakšni tut več kot 600 000...
Za primer - že kr par let nazaj je modelka za foro pred
Prešercem ( Lj ) žicala in v 1,5 ure nabrala 37 000...
če nafehtaš po 20 tisoč dnevno dobiš 600000 SIT
Verjemi BIG - kakšni tut več kot 600 000...
Za primer - že kr par let nazaj je modelka za foro pred
Prešercem ( Lj ) žicala in v 1,5 ure nabrala 37 000...
Ej nevem če je samo fehtala eno uro pa pol da je 37000 dobila (joke) ja kej tazga si pa nism mislu pa dobr sej gut če mi reče klošar da rab za litrco ni panike dam kuj 100 sit sej pa to tud ni vsak da enkrat na 2 mesca al pa še to ne ko me kdo vpraša!
Enjoy what is natural