kolko vas muci

Uporaba, zloraba, uživanje, posledice, hašišarska parafernalija...
Stari uporabnik #2352

Re: kolko vas muci

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2352 »

Mah jest si pa načeloma ne rečem, kadar sem si pa reku sem pa komot zdržu brez par dni.
Drgač pa usak dan ene 2 do 3 jolice (vikend ne štejem )
Stari uporabnik #3619

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3619 »

Ja stari, problem je če ne moreš zdržat brez Đolce al pa dveh.En frend se že 10 let ni spucov, je v treznem času ko pijan, da ne omenjam stanja zadetosti. Jest pa enkrat letno nardim pavzo za en mesec, da sm clean pol pa spet vucim.
Pa nism odvisn, mam pa le željo po žbetu.
Stari uporabnik #2404

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2404 »

Jaz pa kadim kakor mi pase,vcasih po vec jol na dan,pa je tako slo vec let potem pa me je kar minilo pa sem za vec mesecev nehal,brez panike,pac nehas,sedaj spet kadim samo problem je ko skadim eno jolico(mickeno)pa me pomede da zase ne vem!!No kar prijetno,res pa da mi ne sede vec tolko kadit kot prej!!tri-stiri jole nimam kam dat,ker sem ze prej v oblakih!!!
Stari uporabnik #14

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #14 »

Bil sem odsoten 14 dni…

Mato: »Nekaterim paše, večini pa pač ne!«
IMHO upam, da je ravno obratno! Bom skušal razložiti...

Marihuana je lahko ( meddrugim ) pri veliko ljudeh zelo velik triger za psihično obolevnost ( ne samo za psihološke težave ). Pri katerih ljudeh, ( ne glede ali so uporabniki marihuane, ali ne ) triger sproži psihološke težave? Pri vseh? Tudi pri »psihično zdravih» ljudeh?( In kdo ga je določil za psihično zdravega ali bolnega?! )

Praviš, da ima psihiatrične težave ogromno uživalcev THCja, odvisno od njihove »kemije« možganov, če niso THC kompatibilni – zboliš. Za določene individume je zel lahko prekletstvo. Kaj pa mi ostali, kateri smo THC kompatibilni? Še več, kaj pa ostali ljudje? Zakaj bi jim vzeli možnost, da se sami odločijo,… da sami preizkusijo pluse in minuse konoplje. S kakšno pravico jim kratili to, kar nam je podarila narava… Samo malo kulture in spoštovanja rabimo!

Jaz si ne zatiskam oči pred sabo, si ne lažem… Skušam biti le jaz!

Mislim, da vem kaj si mislil z MDMA vs. MARIHUANA. Vendar IMHO je MDMA nevarnejši za človeka kot marihuana. ( Sklepam po sebi ). Sprašujem te, kakšne posledice po dolgotrajni (10let, klinični prostor, vsak dan) uporabi na človeka ima:
a) marihuana
b) MDMA (ciljam predvsem na komercialno verzijo – ekstazi)
Naštel si možne zaplete pri MDMA, praviš da za psiho ni problematičen. Celo prespektiven je za zdravljenje določenih psihičnih težav (shizofrenije?).

Pišeš, da si bil ganja/vrtičkar – ni ti več sedla, pa si nehou po 7 letih. A zaradi službe? Ni važno. Imel si vzrok zaradi katerega si nehal. Kaj pa teh 7 let? Si si zatiskal oči, saj si vedel, da lahko psihično zboliš. Mislim, da je vzrok zgolj, tvoj »new way of life!« Obrnil si list, začel znova… dopizdilo ti je! Kakšne neprijetne stvari so se ti dogajale? Mešalo se ti valda ni!

Poznaš jih mnogo, ki so kadili 10, 15 let (s kakšnimi posledicami), pa nehali. Mislim, da ne zaradi psiholoških težav.

Mogoče si res zatiskam oči z Manjano, a le pred takimi, ki opozarjajo »predvsem na psihiatrične zaplete, ki jih na posamezniku lahko pusti«. S kakšnimi argumenti pa opozarjaš? Tvoje številke niso preveč prepričljive. Govoriš le o shizofreniji – o kateri se bolj malo ve, zakaj izbruhne. Nekoč bodo objavili študijo: konoplja povzroča Parkinsonovo bolezen. Tudi v članku nisem zasledil drugega kot »pokroviteljsko opozarjanje« public health researcherja: …we do not want to take the risk, expecially with something as serious as shizophrenia. Kaj pa dokazi?

Še en življenski primer:
Znanca poznam že vrsto let. Pred večimi leti je krajše obdobje kadil travo. Mal je eksperimentiral. Spoznaval - in +… Toda njemu, je preveč »delala« v glavi. Ni mu blo OK. Rekel je, da je premočno, da se boji ker ne more obvladovati zadetosti. Imel je halucinacije. Zato je nehal s travo in pil samo alkohol… do nedavnega. Pred kratkim je bil na žurki, malo se ga je napil, potem pa od nekje dobil še joint. Triger – utrga se mu. Pristane v Zavodu. Ko pride k sebi, nikoli več kaj lepega ne pove o marihuani. IMHO si je bil sam kriv. Ne za to krivit marihuane-sej mu ni noben v pluča pihou!

Dejmo se vprašat zakaj, kar naenkrat taka skrb za nas, uporabnike?
Stari uporabnik #920

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #920 »

Quote:
Sprašujem te, kakšne posledice po dolgotrajni (10let, klinični prostor, vsak dan) uporabi na človeka ima:
a) marihuana
b) MDMA (ciljam predvsem na komercialno verzijo – ekstazi)

Primerjava je IMHO neumesna. MDMA se nekak ne da, oz. nima smisla 'zlorabljat' vsak dan in tud ni človeka, ki bi to počel (po mojem vedenju).
Primerjal bi lahko pač povprečnega uporabnika MDMA in povprečnega uporabnika marihuane.
S tem, da povprečen uporabnik ekstazija konzumira približno 1X/3 tedne ali 1X/mesec (mogoče bi lah posplošil na 2 tbl/mesec - just IMHO). Povprečen uporabnik marihuane pa konzumira mnogo, mnogo več dotične droge.

Kot sm že velikokrat napisu. Po 50 letih 'seciranja' in uporabe MDMA še niso uspel dokazat kakšnih konkretnih negativnih stranskih učinkov, sploh pa kar se 'psihe' tiče. Med tem, ko za marihuano vse bolj kaže, da ima vlogo pri psihiatrični obolevnosti.

Quote:
Naštel si možne zaplete pri MDMA, praviš da za psiho ni problematičen. Celo prespektiven je za zdravljenje določenih psihičnih težav (shizofrenije?).

Huh. Ne gre se zgolj za zdravljenje SCH..

Predvsem tukaj izstopa terapevtska vrednost MDMA pri zdravljenju post travmatskega stresnega sindroma.
Nekateri vidijo tudi vrednost MDMA pri zdravljenju depresije in nazadnje tudi SCH..

Quote:
Kaj pa teh 7 let? Si si zatiskal oči, saj si vedel, da lahko psihično zboliš. Mislim, da je vzrok zgolj, tvoj »new way of life!« Obrnil si list, začel znova… dopizdilo ti je! Kakšne neprijetne stvari so se ti dogajale? Mešalo se ti valda ni!

Teh 7 let je bilo v fazi 'odraščanja' - še iščočega se mladostnika.
Marihuana mi je s časom postala zelo dolgočasna in nezanimiva droga. In ne ni se mi mešalo Enostavno 'dopizdila' mi je hašišarska mentaliteta.

Quote:
Poznaš jih mnogo, ki so kadili 10, 15 let (s kakšnimi posledicami), pa nehali. Mislim, da ne zaradi psiholoških težav.

Nehal so iz zelo podobnih razlogov kot jaz.

Quote:
Še en življenski primer:
Znanca poznam že vrsto let. Pred večimi leti je krajše obdobje kadil travo. Mal je eksperimentiral. Spoznaval - in +… Toda njemu, je preveč »delala« v glavi. Ni mu blo OK. Rekel je, da je premočno, da se boji ker ne more obvladovati zadetosti. Imel je halucinacije. Zato je nehal s travo in pil samo alkohol… do nedavnega. Pred kratkim je bil na žurki, malo se ga je napil, potem pa od nekje dobil še joint. Triger – utrga se mu. Pristane v Zavodu. Ko pride k sebi, nikoli več kaj lepega ne pove o marihuani. IMHO si je bil sam kriv. Ne za to krivit marihuane-sej mu ni noben v pluča pihou!

Quote:
Dejmo se vprašat zakaj, kar naenkrat taka skrb za nas, uporabnike?

Opozarjamo samo na možne negativne posledice uživanja marihuane.
DrogArt je 'Harm Reduction' organizacija

LP

Stari uporabnik #3045

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #3045 »

Mislim da povprečen uporabnik je na vsakem partiju.
Stari uporabnik #14

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #14 »

Quote:
Primerjava je IMHO neumesna. MDMA se nekak ne da, oz. nima smisla 'zlorabljat' vsak dan in tud ni človeka, ki bi to počel (po mojem vedenju).
Primerjal bi lahko pač povprečnega uporabnika MDMA in povprečnega uporabnika marihuane.
S tem, da povprečen uporabnik ekstazija konzumira približno 1X/3 tedne ali 1X/mesec (mogoče bi lah posplošil na 2 tbl/mesec - just IMHO). Povprečen uporabnik marihuane pa konzumira mnogo, mnogo več dotične droge.

Načeloma se strinjam, da je XTC vikend droga, jih pa poznam veliko, ki nesmiselno zlorabljajo "tabletke" vsak vikend, pa ne po 1tabl. - ampak mnogo več..., kar tekmujejo kolk jih bo kdo pojedel. Nekateri kombinirajo XTC + alco, drugi alco + XTC (da jih XTC "gor drži"), nekateri pa kar vse kar dobijo, pa čim več!!!

Če je party, sledi potem še after, pa še after-after. Potem pa cel teden stagnirajo in čakajo na petek! V tak začaran krog se je (tudi jaz) ujel skoraj vsak MDMA user. IMHO mlajši kot si, lažje se ujameš -> proces odraščanja se podaljša

Quote:
Povprečen uporabnik marihuane pa konzumira mnogo, mnogo več dotične droge.

Vendar, konzumira samo konopljo.

Quote:
Enostavno 'dopizdila' mi je hašišarska mentaliteta.

Te čist razumem

Quote:
Opozarjamo samo na možne negativne posledice uživanja marihuane. DrogArt je 'Harm Reduction' organizacija

Bravo! Sem že nekaj časa član. Samo tako naprej...

Kakšen zaključek lahko potegnemo?

Droga v življenju se mi zdi kot sol v hrani.
Bolj okusna je, če solimo,
če pa solimo preveč,
ni užitna oz. nam je slabo.
Navadimo se soliti zelo malo,
zmerno ali pa močno.
Če vedno veliko solimo,
se nam zdi skoraj vse brez okusa,
prikrajšamo pa se za isti užitek
ki ga zmernejši doseže z veliko manj soli.
Težko je preiti na manj slano hrano,
nekaj časa pri jedi ne uživamo,
sčasoma pa začutimo pravi okus, za kar se je treba truditi.
Ko to dosežemo, nam je hrana spet bolj všeč,
izjemoma pa lahko kdaj pa kdaj spet malo bolj posolimo,
če nam to zapaše.

(Dekleva, Intervju, 1999)

Odgovori