SUŠENJE

Na splošno o vzgoji konoplje (vršičkanje, sušenje, semena itd.)
grow

Re: SUŠENJE

Odgovor Napisal/-a grow »

Aha, hvala za predloge, super ste.Js sušim to v kleti, sam zdej nimam te možnosti, ker bo zima in bo not temparatura bla prenizka da bi lahk sušil, al se motim? Drugač pa mam ventilacijsko pečico, pa bi lahk tud tam not to sušil, kot je predlagal LOJZE, sam sej vem, to pol ni to.
A bi šlo da bi meu kr vrhe zavite v papirju in jih mel v kleti? Fora je v tem, da so biljke samo 13 dni v cvetenju, tk da bojo šele čez kakih 8 al 9 tednov gotove.
mike

Odgovor Napisal/-a mike »

jst sm za hitro sušenje (v izrednih razmerah) naredu en kartonsk box. škatla, na 2 nasprotnih stranicah nardiš lukne, montiraš ventilator od kompa na vsako lukno (na eni piha not, na drugi strani vleče ven), not napneš vrvice, gor obesš vejce, zapreš škatlo, upališ ventilatorje in od moči prepiha je odvisn, kuk hitr bo stvar suha. če daš ventilatorje na več obratov, bo suho prej. ni pa nobenga segrevanja (kot v pečic), suho je pa lohk tut v 12 urah alpa še prej. od hitre varjante sušenja se mi zdi, da je tale kr dobra, k ne gre za nobene višje temperature, sam prepih.

edit: še vseen pa je IMO najbolš počas posušen, v temi 7-14 dni.
grow

ful dobr, thanks
evergreen

Odgovor Napisal/-a evergreen »

Js sm bule susil kar na monitorju kot je ze nekdaj Agnes predlagala. Je se kar zmerna temperatura. Se pa pridruzujem mnenju mike-a, da je se zmer pocasno susenje najboljsa stvar.
Defecate on your book of belief
ROXZ

Odgovor Napisal/-a ROXZ »

se hitrejs kot na monitorju se ti posusi v kisti (racunalniku), ce se ti dost greje pa da mas ventilatorje.
jst sm zaviu vrh v papirnat papircek pa obsu notr (pazi da te kej ne strese) suho je blo v enm dnevu pa se to prevec.
lojze

Odgovor Napisal/-a lojze »

http://www.overgrow.com/edge/showthread.php?s=&threadid=609664&highlight=tumbler

Nimam nič svežega, da bi preizkusil.
Če kdo reskira en vrh za znanstveni experiment in poroča o rezultatu, bom zelo vesel.

LP L.
LOJZE
Ko bom velik bom imel zelen traktor in kmetijo na Blokah!
ROXZ

Odgovor Napisal/-a ROXZ »

bi testiru sam nimam susilnga stroja.
grow

sušilni stroj ni lihk dobra izbira, js ga mam, pa ni to vredu, zardi grelnih teles, not je taka temparatura pa taka para, da bi THC hitr uničl, tk da nevem če bi blo vredu.
Js sm doma naredu to, kar mi je MIKE predlagal, deluje odlično, sam da js nism uporabil ventilaotrjev od računalnika ampak od take mape, majo moč 30w, piha k hudič.
sticky

Odgovor Napisal/-a sticky »

hehe..danes sem mal pospravil sobo..ubistvu vse obrnu na glavo in generalno spucal. in sm za TA pečjo našel vejco BB. par vrhcov je blo gor. ajaj kako se mi je nasmejalo

sam je blo presuho za kadit. sem dal v kozarc, notr pa mandarino + olupek.

poročam kasneje o rezultatu
Agnes

Odgovor Napisal/-a Agnes »

pazi da ti ne splesni, kolegu je, z limono.
DEATH BEFORE DISHONOR!
Odgovori