www.konoplja.org

 

 

 

Knjige
Cena prohibicije drog

 

Povezave do drugih spletnih mest

 

 
 
Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
 
 
 

  Končno imamo tudi v slovenščini resnično celovito predstavitev ene od najbolj izjemnih rastlin na zemlji, rastline, ki lahko po mnenju mnogih reši vse hujše ekološke probleme, s katerimi se soočamo danes in se bomo zagotovo soočali tudi v prihodnje.

A njen pomen in koristnost se razteza še na vrsto drugih področij. Od kmetijstva do prehrane in zdravstva, industrijske uporabe za vrsto, nekateri govorijo celo o številki 50.000, izdelkov s področja tekstilstva, papirništva, industrije ivernih plošc, pohištva, gradbeništva, kemije, barv in tesnil, plastike in polimerov, maziv in goriva, energije in biomase, pa vse do uporabe, tako kot že tisočletja, v duhovno-opojne namene.

Konoplja je verjetno ena od najbolj vsestransko uporabnih, koristnih, nestrupenih, nenevarnih in za pridelavo nezahtevnih rastlin, ki raste skoraj po celotni zemeljski obli, njeni donosi pa so že v nekaj kratkih mesečih praviloma zelo veliki. Kot takšna predstavlja obetavno kulturo za pridelovalce in silno zanimivo surovino za predelovalce, obenem pa, seveda zaradi vsega naštetega, tudi nevarnost za vrsto drugih kultur in surovin, po splošnem mnenju skrajno nepoučene večine, ki jo običajno informirajo represivni organi in nekritični ter senzacionalistični mediji, pa tudi grožnjo za našo mladino in skupno prihodnost na splošno.

S to knjigo se ponuja kritični javnosti dostop do drugačnih in predvsem resničnih podatkov o tej rastlini in njeni uporabi v različne namene. Monografija razkriva pravo bogastvo večinoma namerno zamolčanih dejstev o skoraj vseh s konopljo povezanih temah in resnično omogoča vzpostavitev vsestranskega in predvsem kritičnega odnosa do te problematike.

 

 

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o
vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih
vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z
drugimi spletnimi stranmi spodobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu.
KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

gostujemo na
VELIKA KNJIGA O KONOPLJI